Kemppainen: Hallimaaotteluun 10-20 pisteen takamatkalta

Latvala juoksi Schippersin seuraksi finaaliin!

Suomen miehet ja naiset lähtevät 10-20 pisteen takamatkalta haastamaan Ruotsia taistelussa miesten ja naisten pohjoismaisen hallimaaottelun voitoista tänään. Näin arvioi Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennusjohtaja Jorma Kemppainen. Kilpailu käydään Norjan Bærumissa Suomen aikaa kello 16.30 alkaen.

Kemppaisen mukaan takamatkaa karttuu ennen muuta juoksulajeissa.

– Joukkueen valmentajien kanssa tehdyn arvion perusteella olemme hieman Ruotsia jäljessä 60 ja 200 metrillä, ja 400 metrillä tilanne on vielä heikompi, Kemppainen laskee.

Kemppaisen mukaan 800 ja 1500 metrillä Suomen asemat ovat haastavat, mutta miesten 3000 metristä hän povaa tasaista.

– Kaikkiaan voi sanoa, että Ruotsia vastaan ollaan juoksuissa 10-20 pisteen takamatkalla. Naisten tilanne on hieman parempi kuin miesten, Kemppainen laskee.

– Koko maaottelua ajattelen Norjalla on hyviä yksittäisiä urheilijoita, mutta vaisut kakkosmiehet syövät heidän mahdollisuuksiaan menestyä. Me taistelemme voitosta Ruotsia vastaan.

Kilpailu käydään Sandvikenin taajamassa, uudessa hallissa, joka on kerännyt kiitosta koko joukkueelta.

– Todella hieno kilpailu- ja harjoitushalli, jossa on mondopintainen rata. Urheilijoiden mukaan rata vaikutti nopealta, mutta ei silti erityisen kovalta. Kilpailun aikana hypyissä on käytössä kaksi suorituspaikkaa, Kemppainen sanoo.

Norjan, Ruotsin ja Suomen lisäksi maaottelussa on mukana Tanskan ja Islannin yhdistetty joukkue. 

Kilpailun tulokset ja kilpailuraportit ja elävää kuvaa tältä sivulta.

BÆRUM (NOR) 14.2.2015 Pohjoismainen hallimaaottelu

Netti-TV:
LIVE-Tulospalvelu:
Eri maiden maajoukkueet: