Kemppainen: EM-halleihin 8-10 urheilijaa

Viisi suomalaista Pohjolan tilastoykkösinä

Yleisurheilun hallikauden kiintopisteet ovat Pohjoismaiden hallimaaottelu Tampereella, SM-hallit Jyväskylässä ja 17-22-vuotiaiden SM-hallit Turussa.

Kansainvälisen kilpailukauden huipentavat EM-hallit maaliskuussa Belgradissa. Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennusjohtaja Jorma Kemppainen uskoo, että kisoihin lähtee Suomesta 8-10 urheilijan joukkue.

– Jos Belgradin EM-halleja ajatellaan, väkevimmät menestyjäkellokkaat ovat kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä, aitajuoksija Nooralotta Neziri ja seiväshyppääjä Wilma Murto, Kemppainen ennustaa.

– Myös seiväshyppääjä Minna Nikkanen on lupaavassa kunnossa. Odotan myös, että muiden muassa pika-aituri Elmo Lakka, kolmiloikkaaja Simo Lipsanen, kuulantyöntäjä Arttu Kangas, korkeushyppääjä Linda Sandblom ja ainakin 1-2 miespituushyppääjää ja Nezirin ohella 1-2 naispika-aituria rikkoo EM-kisojen tulosrajan.

Tähän mennessä EM-hallien tulosrajan ovat jo rikkoneet 60 metriä 7,36 ja 6,70 juosseet Anniina Kortetmaa ja Eetu Rantala.

Kemppainen muistuttaa, että olympiakisojen jälkeiset EM-hallit ovat ja ovat olleet monelle urheilijalle luonnollinen läpilyöntipaikka.

– Neljä vuotta sitten Eero Haapala ponnisti pituushypyssä neljänneksi, Nooralotta Neziri juoksi 60 metrin aitojen finaalissa ja Ella Räsänen juoksi hienosti 400 metrillä. Muitakin hyviä suomalaissuorituksia nähtiin, Kemppainen muistelee.

Heittäjillä Euroopan cup Kanarialla

Talven kilpailuruletti on jo hyvässä vauhdissa. Maajoukkueurheilijoille ensimmäinen etappi on Tampereen hallimaaottelu. Sinne katsastetaan urheilijoita Vaasassa 2. helmikuuta, Jyväskylässä 4. helmikuuta ja Helsingissä 4.-5. helmikuuta sekä 28. tammikuuta.

Kiekon, moukarin- ja keihäänheiton talvisen kilpailukauden huipentavat kunkin lajin SM-hallikilpailujen ohella maaliskuun puolivälissä Kanarialla, Las Palmasissa kilpailtava heittolajien talvinen Euroopan cup.

– Heittäjillä on nyt ehkä hieman aikaisempia vuosia suurempi kiinnostus kilpailla tässä tapahtumassa. Kiinnostusta on kaikissa heittolajeissa, mutta lopulliset päätökset ketkä mukaan ovat lähdössä, muhivat helmikuun puoliväliin saakka, Kemppainen sanoo.

Lontoon MM-kisoihin tähtäävien kilpakävelijöiden kausi alkaa maaliskuussa Slovakian Dudincessa 50 kilometrin kilpailulla.

Yleisurheilun SM – ja arvokisat talvella 2017

11.2. Pohjoismaiden hallimaaottelu (Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska/Islanti), Tampere.

Lisätietoja

18.2.  Kiekon-, keihään, ja moukarinheiton talvimestaruuskilpailut Pori, Tampere, Kaustinen.

Lisätietoja: KiekkoKeihäsMoukari

18.-19.2. SM-hallit Jyväskylä 

Lisätietoja

24.-26.2. Nuorten SM-hallit (17-22-vuotiaat), Turku

Lisätietoja

3.-5.3. EM-hallit Belgrad, Serbia

Lisätietoja

4.-5.3. SM-hallimoniottelut Tampere

Lisätietoja

11.-12.3. Heittolajien talvinen Euroopan cup Las Palmas, Espanja

Lisätietoja

25.3. 50 kilometrin kävely Dudince, Slovakia