Kempeleen Kirin Silja Line Seurakisoissa viihdytään

Kempeleen Kirin Silja Line Seurakisoissa viihdytään

Kempeleen Kirissä on otettu kaikki irti Silja Line Seurakilpailuista. Seuran harrastajamäärät ovat lihoneet rivakasti, kun lapset ja vanhemmat ovat viihtyneet kisoissa. Hyvähenkinen ja monivuotinen toiminta toi Kirille Vuoden Silja Line seurakisajärjestäjän tittelin.

– Me otamme mukaan kaikki lapset, jotka haluavat kilpailla ja katsomme, että jokainen saa palkinnon ja jonkun pienen karkkijutun, kun oma suoritus on tehty, Kirin valmentaja Katja Ukkola kuvaa Kirin kisoja.

– Me on haluttu tehdä näistä aidosti matalan kynnyksen kisat, jossa ei keskitytä siihen kuka on ykkönen, kakkonen tai kolmonen. Tulokset löytyvät sitten netistä, eikä alaikärajaakaan ole. Suoraan lastenvaunuista on päässyt kisaan, jos on halunnut tulla heittämään palloa.

Palkinnoksi Vuoden Silja Line seurakisajärjestäjän tittelistä Kiri sai tukun yleisurheiluvälineitä. Ne seuralle luovutti Suomen Urheiluliiton (SUL) aluepäällikkö Yrjö Kelhä, joka on seurannut pitkään Kirin toimintaa.

– Kiri on ollut mukana järjestämässä näitä kisoja jo vuodesta 2013. Kilpailut on aina rakennettu perheystävällisesti kaikkia osanottajia kannustaen – liikunnan ilo ja riemu on ollut käsin kosketeltavaa, Kelhä kiittelee.

– Seurakisojen avulla seura on saanut myös kehitettyä toimintaansa. Kiri on saanut uusia harrastajia ja toimijoita hyvähenkiseen joukkoonsa.

Vanhempia löytyy toimitsijoiksi

Kiri järjestää Silja Line Seurakisan kolmesti kesän aika. Osanottajia on ollut jopa 200 ja normaalisti parin sadan tuntumassa. Urheilijamäärät ovat Ukkolan mukaan koko lailla maksimi, johon Kiriltä riittää väkeä toimitsijoiksi.

– Seuran isommilla urheilijoilla on joskus ollut omat lajit kilpailun alussa. Se on pienemmille kiva kokemus nähdä kuinka kovia juoksijoita, hyppääjiä ja heittäjiä isommat ovat. Jos kisoissa on mukana pari sataa lasta, silloin isommat ovat tulleet mukaan myös toimitsijoiksi, Ukkola sanoo.

Ukkolan mukaan vanhempia ei etukäteen ilmoittaudu kovin paljon toimitsijaksi, mutta kisapaikalla tilanne on toinen.

– Oikein mukavasti heitä on tullut lanaamaan pituushyppypaikkaa ja muihin hommiin avuksi, Ukkola sanoo.

Ukkolan mukaan lasten kilpailussa on aina oma erityinen tunnelmansa.

– Lapsilla ei ole kiire ja he tykkäävät kilpailla. Sen näkee siitäkin, että kun he tulevat toiseen ja kolmanteen kilpailuunsa, he muistavat paljonko on viimeksi juostu.

Silja Line Seurakisojen ohella Kiri pyörittää kesäisin noin 150 lapsen ja nuoren urheilukoulutoimintaa.