Kekki hakee ratkaisua kilpailuvauhdin haasteisiin

Kekki hakee ratkaisua kilpailuvauhdin haasteisiin

Lahden Ahkeran Ossi Kekki haki kilpailutuntumaa viiden viikon vuoristoleirin jälkeen Azusassa, Kaliforniassa, mutta törmäsi jo tovin kiusanneeseen ongelmaan.

– Samaa ongelmaa on ollut jo jonkin aikaa. En pysty kilpailussa pitämään vauhtia, kun ollaan hapoilla ja siellä ylärekisterissä, Kekki sanoo.

Kekki juoksi Bryan Clayn nimikkokilpailussa 10 000 metriä 30.46,51, joka ei ollut lainkaan sitä mitä hyvin sujuneen harjoituskauden ja vuoristoleirin jälkeen oli toiveissa.

– Peruskunto ja vauhtikestävyys ovat menneet eteenpäin, mutta ei se auta, kun matkalla ei pysty pitämään itseään kovilla. Se on tyhmäntuntuista, kun putoaa, vaikka ei tee niin pahaa, Kekki sanoo. 

– Nytkin 4 kilometriä meni hyvin ja olin siinä vaiheessa ryhmässä, josta olisi voinut vielä puolen tunnin ajan voinut juosta. 

Kekin mukaan ratkaisua ongelmaan pohditaan valmentajan kanssa Suomessa. Harjoituskausi on sujunut hyvin.

– Olen harjoitellut vauhtikestävyyspainotteisesti ja aika maltilla. Vuoristossa olen ollut kolmesti. Suomessa otetaan punasolumassamittaukset ja katsotaan, onko siellä tapahtunut muutosta, Kekki sanoo. 

– Sen jälkeen haistellaan juoksun kulkua ja mietitään, että pitääkö harjoittelua reivata kisavauhtisempaan suuntaan, eli olenko tehnyt liian vähän kilpailuvauhtista ja maitohapollista harjoittelua. 

Yleisurheilutuloksia/kv.

Azusa, Kalifornia:

Kv. Bryan Clay Inv. 

Miehet, 10 000 m: 1) Patricio Castillo Meksiko 29.29.12,..16) Ossi Kekki Suomi 30.46,51.

Kaikki tulokset