Keiju-starttirahat kahdellekymmenelle seuralle Juoksukoulu Juniorin käynnistämiseen

Keiju-starttirahat kahdellekymmenelle seuralle Juoksukoulu Juniorin käynnistämiseen

Suomen Urheiluliiton ja Keijun yhdessä kehittämät Keiju Juoksukoulu Juniorit käynnistyvät syksyn aikana 20 seurassa eri puolilla Suomea. Kukin seura saa Keijulta starttirahan, joiden luovutukset tapahtuvat lokakuun vaihteessa.

Keiju Juoksukoulu Junior on suunniteltu 6-12 -vuotiaille lapsille ja se koostuu kymmenestä innostavasta harjoituskerrasta. Keiju Juoksukoulu Juniorissa osallistujat tutustuvat monipuolisten harjoitusten kautta pika- ja aitajuoksuun, kestävyysjuoksuun ja viestinjuoksuun.

Kymmenestä treenikerrassa koostuva juoksukoulu on teemoitettu eri vuoden aikojen mukaan.

  • Juoksukoulussa lapset viedään perinteisten urheilupaikkojen lisäksi myös metsään ja kaupunkiin, joissa hyödynnetään vaihtelevia pinnanmuotoja ja erilaisia luonnon muovaamia esteitä. Radalla harjoitellaan juoksun rytmitystä, erilaisia koordinaatioita ja juoksua eri vauhdeilla. Tavoitteena on antaa lapsille ja nuorille mahdollisimman kattava peruspaketti juoksun maailmasta, Suomen Urheiluliiton Keiju Juoksukoulu Juniorin koordinaattorina kesäkuusta alkaen toimiva Matti Hannikainen kertoo.

Keijun myöntämät starttirahat myönnettiin seuraaville seuroille, jotka käynnistävät Keiju Juoksukoulu Juniorin ensi syksynä:

Heinolan Isku
Parkanon Urheilijat
Savonlinnan Riento
Kankaanpään seudun Leisku
Evijärven Urheilijat
Lehtimäen Jyske
Ulvila Sport Team
Lavian Kisa
Nummen Kipinä
Hämeenlinnan Tarmo
Nakkilan Vire ry
Vantaan Salamat
Soinin Sisu
Espoon Tapiot
Tampereen Pyrintö
Oulun Pyrintö
Joensuun Kataja
Mikkelin Kilpa-Veikot
Länsi-Uudenmaan Urheilijat
HIFK

Lisätietoja: https://www.yleisurheilu.fi/lapset-ja-nuoret/seura/juoksukoulu-junior