Keihäsnaiset Rion rajan kimpussa Kuortaneella, Bäck Hiekkaharjussa

Keihäsnaiset Rion rajan kimpussa Kuortaneella

Rion olympialaisten tulosrajat jäivät saavuttamatta viimeisenä mahdollisena tuloksentekopäivänä, mutta Kuortaneella kilpailtiin komeat keihäskisat maanantai-iltana.  

Jenni Kankaan ja Heidi Nokelaisen olympiarajajahti nimittäin houkutteli paikalle useita satoja katsojia.

– Ihan mahtavaa. Saatiin järkättyä 3-4 päivässä tällainen kisa. Harmi vaan, että omat jalat olivat aivan poissa pelistä, parhaallaan 57,34 heittänyt Kangas totesi.

Heittäjät saivat itse valita heittosuunnan, ja päätyivät heittämään mietoon vastatuuleen.

– Se kuitenkin yltyi kilpailun aikana kovaksi ja teki heittämisen vaikeaksi, varsinkin kun jalalla ei päässyt mihinkään, Kangas sanoi.

Nokelaisen paras heitto Kuortanella kantoi 55,20, mutta hän säilytti edelleen pienen toivon olympiapaikasta rankingsijoituksen kautta.

– Tuntui, että olisi ollut edellytykset heittää pitkälle. Piti yrittää heittää riskillä vastatuuleen sellaisia keihäitä, jotka lentävät hyvin vastatuuleen. Mutta nyt en saanut niitä lentämään asennossa.

Torstaina Lahden Eliittikisoissa heittävien Kankaan ja Nokelaisen väliin kiilasi Kuortaneella Ruotsin Sofi Flinck (55,62), Piia Pyykkinen heitti neljänneksi (50,33).

Viidenneksi heittänyt 16-vuotias Sofia Pölkky heitti ikäluokkaan erinomaisen tuloksen 47,39.

Bäck hyppäsi sateessa vain neljästi

Amsterdamin EM-kilpailuissa säväyttänyt Kristian Bäck ei yltänyt aivan EM-tasolleen Vantaan Hiekkaharjussa. Bäck lähti tavoittelemaan Vantaalta Rion olympiakisoihin oikeuttavaa hyppyä, mutta paras hyppy jäi 756:een (+2,9 m/s).

– EM-kisoista jäi hyvä fiilis, joten halusin kokeilla vielä täällä, Bäck kertoi.

Hyppyjä hankaloitti kilpailun alussa yltynyt sade. Ponnistuksetkaan eivät osuneet aivan nappiin, ja lopulta Bäck jätti rajajahtinsa neljään kierrokseen.

– Oli niin huonot olosuhteet, eikä muutenkaan samanlaista tunnelmaa hypätä. Ei löytynyt sellaista tehoa hyppyihin kuin olisin toivonut.

Bäck hyppää seuraavan kerran torstaina Lahden Eliittiikisoissa.

– Lähden tavoittelemaan hyvää hyppyä. Minimitavoite on 780, Bäck kertoi.