Keihäsmiesten MM-vire kehkeytyy hyvin Hongkongin helteessä

Keihäsmiesten MM-vire kehkeytyy hyvin Hongkongin helteessä

Suomen joukkueen keihäsmiesten valmistautuminen Pekingin MM-kilpailuihin luistaa Hongkongin leirillä. Tero Pitkämäki heitti tiistaina leirin ainoan heittoharjoituksensa ja jätti Hongkongin Urheiluinstituutin kentän tyytyväisenä.

– Tekniikka ja välineen hallinta olivat teemana. Harjoitus oli aika hyvä, yksi kesän parhaista, Pitkämäki tuumi.

Pitkämäki heitti harjoituksen iltapäivän paahtavan kosteassa yli 30 asteen helteessä. Keihäät ampaisivat ilmaan tutun sähäkästi ja hyvässä asennossa.

Harjoituksessa Pitkämäki käytti lyhyempää vauhtia kuin kilpailussa ja tehoruuviin jäi vielä kiristämisen varaa.

– Olen tehnyt näin koko kesän. Harjoituksissa on otettu tehosta vähän pois, Pitkämäki kertasi.

Pitkämäki kiinnitti huomiota ennen muuta siihen, millaisessa asennossa keihäät Hongkongin ilmaa halkoivat.

– Onnistumisprosentti oli siinä 70. Tilanne muuttuu kilpailussa, kun pannaan tehoja lisää. Silloin kun pääsisi sinne 50 prosenttiin, Pitkämäki arvioi heittojen teknistä onnistumista.

Pitkämäelle viimeistelyleirit ovat arkea. Aasiassa hän on totutellut helteisiin ja aikaeroon ennen Osakan MM-kilpailuja 2007, mistä heltisi mestaruus sekä ennen Pekingin olympiakisoja 2008 ja Daegun MM-kilpailuja 2011.

– Sen verran homma näillä leireillä on iän myötä muuttunut, että enää ei harjoitella niin paljon. Ja se mikä on tällä kertaa ollut erityisen hyvää, oli, että aikaeroon tottuminen meni hyvin. Minulla on sen kanssa joskus ollut ongelmia, Pitkämäki sanoo.

Pekingin MM-kilpailuihin Pitkämäki odottaa kovatasoista karsintarajaa. Edellisissä MM-kilpailuissa se oli 82,50. Nyt se lienee ainakin sama tai kovempi.

– Ei sinne finaaliin millään kasikympin kaarilla mennä
 

Ruuskanen: Pitää olla paras suomalainen

Antti Ruuskanen ja Ari Mannio uskovat Pitkämäen tapaan, että jo karsinnassa pitää heittää hyvin.

Ruuskasen ohjelmassa Hongkongin leirillä ei ole heittoharjoituksia. Muuten hän on totutellut ilmastoon ja viritellyt suorituskykyään terävillä harjoitteilla.

– Kyllä ne työt on tehty jo kotona, Ruuskanen sanoo.

Ruuskanen on rentoutunut Hongkongin leirillä tv-sarjojen parissa. Hänen mukaansa leirin kolmen suomalaisen keihäsmiehen arkeen on kuulunut hyvähenkistä keskinäistä herjanheittoa.

– Itse olen ajatellut, että kaikki on hyvin, kun olen Pekingissä paras suomalainen. Silloin on varmasti korkealla, hyväntuulinen heittäjä sanoo.

– Olisihan siinä kotoisa tunne, kun finaalissa olisi kolme suomalaista.

Samanlaisissa tunnelmissa kuntoaan on viritellyt Manniokin. Takana on yksi heittoharjoitus ja toinen on vielä edessä ennen karsintaa.

– Hain tekniikkaa ja sainkin pidettyä kylkeä paremmin kiinni tuossa heiton lopussa. Lähinnä herättelin kroppaa, Mannio tuumi heittotreenistään.
 


pitkamaki_tero_heittaa_kuulaa_hongkongissa_1_of_1.jpg

Tero Pitkämäki teki pari terävää kuulanheittoa keihäänheittotreenin päätteeksi Hongkongin Urheiluinstituutin maisemissa.

,


mannio_ja_ihalainen_hongkongissa_netti_1_of_1.jpg

Lajivalmentaja Kari Ihalainen on toistaiseksi sairauslomalla. Kuvassa Ihalainen Ari Mannion kanssa leirillä Hongkongissa.