Keihäskisat PNG:n kivijalka, liput myynnissä

Keihäskisat PNG:n kivijalka

Ikä ei kangista Paavo Nurmi Gamesia. Kesäkuun 29. päivä käytävän kilpailun liput ovat myynnissä. Samaan aikaan ensi vuodeksi rakennetaan jo suurjuoksijan 120-vuotisjuhlakilpailua.

Vuosi sitten Turun Paavo Nurmen stadionilla kilpaili kaksi sataa yleisurheilun kärkinimeä mukaan lukien 42 arvokisamitalistia. Mitä lipunostajille on nyt luvassa?

– Miesten keihäänheitossa maailman valioiden kohtaaminen on kilpailun kulmakiviä. Naisten kotimainen taso on nousussa, joten järjestämme myös kovatasoisen naisten keihäskisan, sanoo kilpailua järjestävän Turku PN Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen.

– Miesten moukarinheitto on osa Kansainvälisen yleisurheiluliiton Challenge-sarjaa, joten lajin kärkinimet ovat mukana. Yleinen tavoite on tarjota katsojille yleisurheilun kotimaiset kärkinimet kovassa kansainvälisessä seurassa.

Yleisö on löytänyt tapahtuman, joka on mahdollistanut tason noston vuosittain. Viime kesänä Paavo Nurmen stadion sykki tunnelmaa, kun lehtereillä oli hieman vajaat 12 000 katsojaa.

– Tapahtumakokonaisuuden budjetti on noussut kolmessa vuodessa miljoonaan euroon. Nyt tavoitellaan puoltatoista miljoonaa euroa, Salonen sanoo.

Kirkkola: Ammattimaisesti kohti Timanttiliigaa

Paavo Nurmi Games on osa suurjuoksijan nimeä kantavaa festivaaliviikkoa. Se alkaa heti juhannuksen jälkeen. Viikon avaa lasten Paavo Nurmen yleisurheilupäivä ja viikko päättyy Paavo Nurmen marathon -tapahtumaan.

Turun seudulla yleisurheilulegendan perintöä vaalitaan myös kevään koulukiertueella yhteistyössä Turun kaupungin kanssa. Kiertueella jaetaan Nurmi-tietoa noin 5000 lapselle 50 ala-asteella.

– On ollut tärkeää ja hienoa huomata kuinka ammattimaisesti Paavo Nurmi -tapahtumakokonaisuus on toteutettu. Tekeminen on vuosittain kehittynyt askel askeleelta kohti yhteistä tavoitetta, Timanttiliigaa, sanoo Turun kaupungin yhteysjohtaja Antti Kirkkola.

Kilpailun televisioinnin toteuttavalle Ylelle Paavo Nurmi Games on tärkeä palanen EM- ja olympiakesän yleisurheilutarjontaa.

– Tuleva kesä on monella tapaa yleisurheilun superkesä. Paavo Nurmi Games täydentää sitä hienolla tavalla. PNG on Ylelle tärkeä tapahtuma itsessään, mutta samalla hyvä mahdollisuus virittää tunnelmaa EM- ja olympiakisoihin, sanoo Ylen Urheiluoikeuksien päällikkö Robert Portman. 

PNG:n lippuja myy Ticketmaster..

Paavo Nurmi tapahtumakokonaisuutta järjestää ja suurjuoksijan perintöä vaalii vuonna 2012 perustettu PN Turku Oy yhdessä Turun kaupungin kanssa. Yhtiön osakkaita ovat Suomen Urheiluliitto, Turun Urheiluliitto, Turun Weikot, TuTo Yleisurheilu ja Paavo Nurmen perilliset.