Keihäskesä alkaa: Wirkkala, Mannio, Lehtola, Utriainen ja Kangas Myyrmäessä

Keihäskesä alkaa: Wirkkala

Taistelu keihäänheiton EM- ja olympiapaikoista käynnisty Vantaan Myyrmäen kentällä lauantaina (28.5.). Miesten kilpailussa kohtaavat muiden muassa Teemu Wirkkala, Ari Mannio, kahden kyynärpääoperaation jälkeen hyvin kuntoutunut Sampo Lehtola, viime kesänä liki 82 metriä heittänyt Toni Sirviö ja kokenut Harri Haatainen.

– Kunto on nyt parempi kuin hetkeen, sanoo  Wirkkala, joka on hionut talven ja kevään aikana kuntoaan kahdella Etelä-Afrikan leirillä.

Myyrmäen kilpailu on jatkoa 2000-luvun alun Kultainen Keihäs –kilpailuille, joiden huipentuma oli Aki Parviaisen heittämä 90,80.

Lauantaina tasokkaan miesten kilpailun lisäksi paikalla ovat liki kaikki naisten keihäänheiton kotimaiset kärkinimet alkaen Sanni Utriaisesta.

– Vantaalla heiton pitää jo luistaa, viime kesänä 63,03 kiskaissut Utriainen ennakoi.

Utriaisen haastavat muiden muassa Jenni Kangas, Heidi Nokelainen ja Jelena Jaakkola.

Ex-huiput Rantanen, Lillak, Ingberg kannustamassa

Naisten kisan voittaja pokkaa Vantaalla mestarivalmentaja Leo Pusan lahjoittaman keihäänheittäjäpatsas –palkinnon. Kilpailua on kutsuttu seuraamaan myös kaikki suomalaiset 60 metriä rikkoneet naisheittäjät. 

Kilpailun järjestäjien mukaan paikalla ovat tulossa muiden muassa olympiavoittaja Heli Rantanen, maailmanmestari Tiina Lillak ja MM- ja EM-mitalisti Mikaela Ingberg.

Faktaa:

Kultainen Keihäs Vantaan Myyrmäen urheilukentällä (28.5.)

Klo 9.00 Pääkaupunkiseudun nuorten keihäscupin neljäs osakilpailu

Klo 11.40 Poikien ja tyttöjen 17-vuotiaiden sarjat

klo 14.00 Parayleisurheilijoiden keihäskilpailu

klo 15.00 Naisten kilpailu

Klo 16.30 miesten kilpailu