Keihäskarnevaalit tarjoaa huipputietoa, videoanalyysiä ja oppia

Keihäskarnevaalit tarjoaa huipputietoa

Olympia- ja MM-voittaja Andreas Thorkildsenin valmentaja Åsmund Martinsen sekä joukko lajin kotimaisia kärkinimiä jakavat tänä kesänä tietoa Pihtiputaan keihäskarnevaaleilla.

Junioreille on tarjolla myös tuoreet videoanalyysit kisaheitoista ja mahdollisuus kilpailla poikkeuksellisen kansainvälisessä ilmapiirissä.

– Karnevaalien ohjelma on nuorimmille viisipäiväinen nyt toista kertaa peräkkäin. Tarjoamme koululaisille keihäsoppia suoraan maailman huipulta Pihtiputaan rennossa hengessä, sanoo keihäskoulun rehtori Matti Närhi.

Närhen mukaan keihäskouluun on tulossa runsaasti opiskelijoita.

– Uskoisin, että kolkuttelemme jopa kaikkien aikojen ennätystä. Kansainvälinen ryhmäkin tulee näillä näkymin olemaan kaikkien aikojen suurin. Urheilijoita on tulossa ainakin Yhdysvalloista, Norjasta, Ruotsista, Qatarista ja ehkä myös Britanniasta, Närhi kertoo.

Mitä uutta on tänä vuonna tarjolla?

– Tuomme osaavien kouluttajien videoanalyysit kaikista juniorien kisaheitoista heti kisan jälkeen, kilpailun heittovideot menevät myös karnevaalien nettisivuille katsottavaksi ja ladattavaksi. Kotimaisten huippukouluttajien oppien lisäksi tarjolla on Martinsenin luento, Närhi sanoo.

Sunnuntain kilpailujen kaikki heitot ovat nähtävissä netissä livestreaminä. 

– Miesten A-kilpailu tulee olemaan nuorten esiinmarssi, mutta pyrimme saamaan kaikki parhaat keihäänheittäjät paikalle karnevaaleille. EM-kisojen läheisyys saattaa tosin hieman verottaa osallistujia.

Pihtiputaan visiitti ei mene hukkaan

Närhi uskoo, että vierailu Pihtipuhtaan keihäskarnevaaleilla lajin huippumiesten opissa ei varmasti mene hukkaan.

– Keihäänheiton perustekniikka seuraa heittäjää läpi uran. On erittäin tärkeää, että se opetellaan oikealla tavalla heti alkuun. Keihäskarnevaalit on maailman paras paikka ”imeä” tekniikkatietoutta osaavien kouluttajien opastuksessa. Karnevaaleilta löytyy monenlaisia vinkkejä myös vanhemmille ja valmentajille.

Lisätietoa


lusis_jans_keihaskarnevaalien_koulu_2015_1_of_1.jpg

Keihäskarnevaaleilla on tarjolla oppia heittäjien lisäksi myös valmentajille ja vanhemmille Kuvassa olympiavoittaja Janis Lusis jakamassa tietoa. Kuva: Pihtiputaan keihäskarnevaalien galleria.


keihaskarnevaalien_koulu_1_2015_1_of_1.jpg

Kuva: Pihtiputaan keihäskarnevaalien galleria.