Keihäskarnevaalit: Suominen ja Alanen heittivät komeat ennätykset, Porvarilla ja Parviaisella tiukka ja tasokas taisto (video)

Helsingin IFK:n Vivian Suominen ja Vaasan Vasaman Anni-Linnea Alanen päättivät Pihtiputaan keihäskarnevaalien 17-vuotiaiden kilpailun komeisiin ennätyksiin 57,98 ja 57,12.

Suomisen voittoheitto nosti hänet ikäluokan kaikkien aikojen kotimaan tilastossa toiseksi 13 sentin päähän Julia Valtasesta, jonka Suomen ennätys on 58,11. 

Alanen oli toinen ennätyksellään 57,12, joka vie hänet kaikkien aikojen tilastossa neljänneksi.  Sarjassa heitetään 500 gramman keihästä.

Ennätykset syntyvät peräkkäin kilpailun päätöskierroksella. Ensin Alanen nousi kilpailun johtoon ja Suominen tuli ohi.

– Ehkä se toi vähän lisää yritystä, Suominen tuumi Alasen ennätysheitosta.

Suomisen, 15, sarjan toiseksi paras heitto kantoi 55,21, joka ei jäänyt kauas aiemmasta ennätyksestä 55,74.

– Vähän oli vaikea heittää, kun oli kova myötätuuli, mutta viimeinen heitto oli huomattavasti parempi kuin muut. En edes huomannut itse, että kaaduin siinä lopussa, Suominen sanoi.

Lohjalaisheittäjä uskoo, että ennätyksessä on vielä parantaa. Kilpailun voitto oli maistui koska lajikarnevaalien 17-vuotiaiden sarjan kilpailu on ensisijainen valintaperuste Euroopan nuorten olympiafestivaaleille Azerbaidhzanin Bakuun niissä lajeissa, joissa valintakelpoisia urheilijoita on enemmän kuin yksi.

Alanen: SE on tavoitteena

Alaselle karnevaalikilpailu oli kesän neljäs, jossa oma ennätys kohensi. Ennen Pihtiputaan kilpailua se oli 56,69. Alasen mukaan edellytyksiä on heittää vielä pidemmälle.

– Suomen ennätys on tällä kaudella tavoitteena. Tänä kesänä ei ole vielä tullut sellaista nappiheittoa, jossa olisin saanut keihään oikein hyvin asentoon, Alanen sanoi.

Alanen, 16, asuu Vähäkyrössä ja käy sieltä käsin Vaasassa harjoittelemassa Mikaela Ingbergin johdolla. 

– Tämän kesän tulosten taustalla on se, että olen treenannut  ensimmäisen talven ohjelman mukaan, Alanen sanoi.

Vasa IS:n  Elin Källberg oli Pihtiputaalla kolmas heitettyään 46,63 ja Kerimäen Urheilijoiden Moona Makkonen neljäs tuloksella 46,23.

Keihäs 17-v. kaikkien aikojen tilasto:

58,11 Julia Valtanen

57,98 Vivian Suominen

57,40 Elina Kinnunen

57,12 Anni-Linnea Alanen

tuloksia

Porvarilla ja Parviaisella tiukka ja tasokas taisto

Miesten 17-vuotiaiden sarjassa Hartolan Voiman Eemil Porvari vei voiton 15 sentin turvin tiukassa kaksintaistelussa Tuupovaaran Urheilijoiden Aku Parviaista vastaan. 

Porvari voitti tuloksella 76,45, jolla ennätys koheni reilut kuusi metriä. Parviainen sivalsi 76,30 ja oli toinen. Parviaisen ennätys parantui reilut neljä metriä. Sarjassa heitetään 700 gramman keihästä.

– Nyt tuli hyvä sarja. Sain vauhdin tulemaan hyvin loppuun asti ja tuo paras oli kyllä kaikin puolin hyvä heitto, Porvari tuumi.

Porvari, 16, heitti hyvään myötätuuleen parhaansa ensimmäisellään, mutta sivalsi sen jälkeen vielä kaksi kertaa yli 75 metrin: 75,04 ja 75,40. Kaksintaistelun panoksena oli paikka Nuorten olympiafestivaaleille Azerbaidzhanin Bakuun.

– Toivon mukaan sinne pääsee. Se oli tavoitteena, tuumi Porvari, joka nähdään tänä vuonna vielä myös moniotteluiden parissa.

– Ainakin SM-otteluihin olen menossa, Porvari sanoi.

Parviaista, 15, heitot tyydyttivät, mutta kakkossija ei, sillä Bakun matka oli tavoitteena.

– Hyviä heittoja, mutta vain yhdessä sain keihään kunnolla asentoon. Sieltä on vielä pidempiä tulossa, Parviainen sanoi.

Janakkalan Janan Onni Ruokangas oli kolmas ennätyksellään 72,03.

tuloksia