Keihäänheittäjä Topias Laine auttoi HKV:tä viestikarnevaalin voittoon

Keihäänheittäjä Topias Laine auttoi HKV:tä viestikarnevaalin voittoon

Perinteikäs Kupittaahallin viestinjuoksukarnevaali päättyi tänä vuonna Helsingin Kisa-Veikkojen voittoon pistein 83. Kotijoukkue Turun Urheiluliitto kokosi 70 pistettä, Tampereen Pyrintö 65 ja Lahden Ahkera 54.

Ahkeran joukkueen johtajana toiminut Jaakko Erkinheimo nautti karnevaalitunnelmasta ja ihasteli eri lajien urheilijoiden seurahenkeä:

– Keihäänheittäjä Topias Laine juoksi mallikkaasti sekä pikaviestin että pitkän viestin. Reetta Hurske veti Tampereen Pyrinnön pikaviestin aloitusosuuden sen jälkeen, kun oli rikkonut EM-rajan 60 metrin aitajuoksussa.

Kaksi starttia urakoinut 17-vuotias Topias Laine voitti lokakuussa Buenos Airesissa nuoriso-olympiakisojen keihäänheiton omalla ennätyksellään 78,85.

Topiasta valmentavat Harri Laiho ja oma isä Yki Laine, jotka molemmat on palkittu Kalevan kisojen pronssimitalilla. Laihon päälaji oli kymmenottelu ja Laine oli keihäänheiton kolmas vuoden 1986 Kalevan kisoissa, jolloin mestaruuden voitti Seppo Räty.

Kupittaan viestikarnevaali kilpailtiin tänä vuonna jo 36. kerran.

(Mikko Nieminen. Suomen Yleisurheiluarkisto SYUA.)

 

TURKU 25.1.2019 XXXVI Kupittaan viestikarnevaali

Pisteet: 1) HKV 83, 2) TuUL 70, 3) TP 65, 4) LA 54.

Lisätietoja:

 


mustafe_muuse_robin_lainto_ja_wiljami_itameri.-.jpg

Turun Urheiluliiton 19-vuotiaiden miesten joukkue rikkoi 0,06 sekunnilla kisaennätyksen 3 x 680 metrin viestissä ajalla 5.07,39. Kuvassa Mustafe Muuse, Robin Lainto ja Wiljami Itämeri.


joonas_harjamaki_panu_jantunen_pyry_pusa_ja_niko_viljola.jpg

HKV:n nelikko vei miesten 4 x 850 metriä ajalla 8.47,71. Voitokkaassa nelikossa juoksivat
Joonas Harjamäki, Panu Jantunen, Pyry Pusa ja Niko Viljola.