Kävelyn viestimestaruudet Espoon Tapioille

Espoon Tapiot voitti Ylivieskassa molemmat kävelymestaruudet. Miesten 3×3000 metrillä Joni Hava, Jaakko Määttänen ja Artturi Oila eivät yltänyt tavoittelemaansa Suomen ennätyksee, mutta kävelivät mestaruuden ajalla 37.52,21.

– Suomen ennätystä tavoiteltiin ja parikymmentä sekuntia jäätiin. Jos kaikkien kehitys jatkuu, tehdään se Suomen ennätys ensi vuonna, Määttänen tuumi.

Tapioille miesten 3×3000 metrin mestaruus oli seuran historian ensimmäinen ja se maistui Tapioiden voitokkaalle triolle.

– SM-viestit on kauden ainoa, jossa kävelijät eivät kilpaile yksilöinä vaan joukkueena, Tapioiden ankkuri Oila muistutti.

Lokakuun alussa Tilburgissa, Hollannissa käveltävään 50 kilometrin kilpailuun valmistautuva Aleksi Ojala käveli kisojen nopeimman yksityisajan 11.33,9. Toiseksi nopein oli Joni Hava ajalla 11.52,8. Ojala siivitti Urjalan Urheilijat hopealle ajalla 46.59,92. Joukkueessa kävelivät myös Markku Leino ja Akseli Leino.

– Tavoite oli rikkoa piirinennätys ja se meni. Itse kävelin tuohon kilpailun alle 10 kilometrin lenkin. Hollannin viittäkymppiä ajatellen treenit ovat sujuneet hyvin, Ojala sanoi.

Neljä edellistä mestaruutta voittanut Esbo IF ei ollut puolustamassa voittoketjuaan.

Nurmen taktiikka puri, Virkiän naisille SM-hopea ja piirinennätys

Naisten kilpailussa Tapioiden trio käveli Enni Nurmen laatimassa järjestyksessä Ellen Seisto, Nurmi ja Hele Haapaniemi. Joukkue kukisti toiseksi sijoittuneen Lapuan Virkiän ajoin 42.29,93 – 43.28,00.

– Halusin itse kakkososuudelle, koska halusin nähdä minkä verran meillä on kiinniotettavaa sen osuuden jälkeen, anemian rautakuurilla nujertava Nurmi sanoi.

Seisto selvitti avausosuuden ongelmitta, Nurmi nosti Tapiot kärkeen ja Haapaniemen tehtäväksi jäi sinetöidä mestaruus.

– Oli aika helppo kävely, kun muut tekivät hyvät pohjat, Haapaniemi sanoi.

Haapaniemen osuusaika 13.15,3 oli nopein ennen Nurmea (13.29,5), Laitilan Jyskeen ankkuria Venla Laihoa (13.35,6), Virkiän ankkuria Anniina Kivimäkeä (13.41,0) ja Pyhäselän Urheilijoiden ankkuria Peppi Ahposta (13.42,3).

Virkiän hopeajoukkueessa kävelivät Kivimäen lisäksi Heta Veikkola ja Sanna Mäenpää.

– Tavoite oli rikkoa piirinennätys ja se toteutui, Kivimäki sanoi.

Espoon Tapiot palasi naisten 3×3000 metrin mestariksi kahden vuoden tauon jälkeen. Viime ja toissa vuosien mestari Lappeenrannan Urheilu-Miehet ei ollut puolustamassa titteliään.

Kuvat: Iida Lesell