Kävelijänaiset ennätysvauhdissa – Veikkola murskasi 17-vuotiaiden SE:n

Lapuan Virkiän Anniina  Kivimäki voitti Tampereella naisten 3000 metrin kävelyn hallimestaruuden komealla ennätyksellään 13.10,85, millä hän nousee 22-vuotiaiden kaikkien aikojen kotimaan hallitilastossa neljänneksi. Tulos on myös talven kotimainen kärkiaika. Kivimäen halliennätys ennen Tampereen kilpailua oli 13.55,36.

– Tammi-helmikuussa harjoittelussa on ollut nopeuspainotus. Osasin  odottaa, että 3000 metriä kulkee, mutta en odottanut noin hyvää aikaa, Kivimäki sanoi.

Roimasti ennätystään paransi myös toiseksi ajalla 13.23,59 kävellyt Lappeenrannan Urheilu-Miesten Elisa Neuvonen. Hänen aiempi ennätyksensä oli 13.42,46.

– Yllättävän hyvin kulki, vaikka minulla on voimakausi menossa harjoittelussa. Oli mukava päästä kilpailemaan hallissa, kun kaksi edellistä hallikautta ovat jääneet väliin reiden rasitusvaivan takia, Neuvonen sanoi.

Heta Veikkola avasi kilpailukauden SE:llä

Veikkola: Perushyvä kävely

Kolmanneksi sijoittunut Lapuan Virkiän Heta Veikkola käveli 17-vuotiaiden tyttöjen Suomen ennätyksen 13.25,34, millä hän murskasi sekä Henrika Parviaisen kuuden vuoden takaisen halliennätyksen 13.38,04 että Maija Sippolan 16 vuotta vanhan ulkoratojen Suomen ennätyksen 13.28,77.

– Perushyvä kävely, muttei täydellinen. Parantamisen varaa jäi, mutta hyvä aloitus tälle kilpailukaudelle, Veikkola sanoi.

Kilpailun koko kärkikolmikkoa valmentaa Marko Kivimäki.

Aku Partaselle SM-hallikisa oli pieni tehovälipala 50 kilometrin harjoittelun keskellä.

Partanen: Ihan hyvä rypistys

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Veli-Matti ”Aku” Partanen voitti uransa kuudennen 5000 metrin kävelyn hallimestaruuden ajalla 19.46,57. Partaselle SM-kilpailu oli lyhyt tehoharjoitus 50 kilometrin harjoittelun lomaan.

– Oltiin juuri Jarkko Kinnusen kanssa kaksi viikkoa Espanjassa. Siellä tuli tehtyä paljon kuuden tunnin aerobisia pyörälenkkejä. Niiden ja mäkiharjoitusten jälkeen ajatteli, että meno voisi täällä olla aika tukkoista, mutta valmistava harjoitus meni yllättävän hyvin. Kilpailuun ei löytynyt ihan sama herkkyyttä kuin harjoitukseen, mutta ihan hyvä rypistys, Partanen sanoi.

Partanen palaa kevättalven mittaan Espanjaan kolmen viikon harjoitusleirille. Sen jälkeen hän kilpailee toukokuun alussa Minskissä kävelyn Maailman cupissa eli maajoukkueiden MM-kilpailuissa.

Espoon Tapioiden Joni Hava ja Jaakko Määttänen olivat Tampereella toinen ja kolmas ajoin 20.55,40 ja 21.07,60. Mestaruutta puolustanut Jalasjärven Jalaksen Jarkko Kinnunen oli hyvätasoisen kilpailun neljäs ajalla 21.15,84