Kaukolahti, Liipola ja Remes finaaliin Napolissa, naiskiekonheittäjien kisa päättyi karsintaan

Tuomas Kaukolahti kimmahteli kolmiloikan finaaliin Napolin unversiadeissa. Kaukolahti oli karsinnassa kymmenes loikittuaan 15,75.  Finaaliin etenivät myös moukarinheittäjät Henri Liipola ja Tommi Remes. Liipola heitti 69,89 ja Remes 68,19. Kaksikko oli karsinassa viides ja seitsemäs.

– Yllättävän vaisu karsinta. Olin ennen karsintaa rankingissa 10:s ja nyt 15,75 riitti samaan sijaan. En tiedä johtuiko se radasta, joka sekoitti monien tekniikkaa vai mistä, tällä kaudella 16,50 ponnistanut Kaukolahti tuumi.

Oma ongelmansa radan kanssa oli Kaukolahdellakin.

– Minulla oli vaikeuksia saada toinen loikka toimimaan. Tuntui, ettei saanut loikkia jatkumaan. Juoksu oli ihan ok, vaikka tuuli pyöri jonkun verran. Tärkeintä oli päästä finaaliin. Sieltä lähdetään hakemaan tulosta, Kaukolahti sanoi.

Karsintarajaa 16,50 ei Napolissa rikkonut kukaan. Karsinnan voitti tällä kaudella 17,31 loikkinut Brasilian Alexsandro Melo. Hän venytti parhaallaan 16,45. Kiinan Mingxuan Liu hävisi kärkipaikan sentillä ja oli toinen. Finaaliin vaadittiin 15,71

Liipola tavoittelee finaalista mitalia

Liipola ja Remes hakivat moukarinheiton karsinnasta finaalipaikkaa ja tuntumaa liukkaaseen rinkiin.

– Rentoa 70-metristä läksin hakemaan ja suunnilleen sellainen tuli. Viimeinen jäi häkkiin. Halusin siinä kokeilla millaista tästä on heittää vähän kovempaa, kun rinki on aika liukas. Tiistaina tähtäin on podiumille, Liipola sanoi.

Myös Remeksen heitoista viimeinen oli tehoiltaan paras, mutta se kopsahti häkkiin ja jäi siten vajaaksi.

– Ei tuloksellisesti mikään ihmeellinen kisa, mutta nämä karsinnat eivät ole niitä kaikista helpompia paikkoja. Viimeinen heitto otti verkkoon, mutta oli ylivoimaisesti paras. Sieltä se tulee, kun saa muutaman heiton alle, Remes summasi karsintaa.

Karsinna voitti Turkin Özkan Baltacı, joka heitti hiljattain ennätyksensä 77,50. Hän oli myös ainoa heittäjä, joka ylitti 73 metrin karsintarajan.

Sipposen väkevin heitto osui verkkoon, selkävaiva pilasi Paakkalan kisan

Liukas rinki lisäsi haastetta naisten kiekonheiton aamukarsintaan Napolissa. Salla Sipposen pisimmäksi jäänyt heitto kantoi 51,23 ja selkäongelmien kanssa kamppailleen Vilma Paakkalan 45,17. Sipponen oli karsinnassa 14:s ja Paakkala 23:s. Loppukilpailuun vaadittiin 51,91.

– Ensimmäinen heitto oli tosi varovainen heitto. Halusin vain tuloksen. Toinen olisi ollut kova, mutta se meni verkon kautta. Kolmas meni verkkoon, Sipponen kertaili. Hänen toinen heittonsa kantoi 49,28.

– Rinki oli tosi liukas. Kaikki olivat sen kanssa vaikeuksissa, Sipponen kertaili.

Paakkalan karsinta kaatui selkäongelmiin.

– Kiekkokarnevaaleilla nappasi selästä, enkä pystynyt enää heiton lopussa lyömään lantiolla. Koetin lääkärin ja fysioterapeuttien kanssa saada selän kuntoon. Ensimmäinen verryttelyheitto tuntui vielä hyvältä, mutta sen jälkeen selkä taas jysähti, eikä heittämisestä tullut mitään, Paakkala harmitteli.

tuloksia