Katukisan voitto maustoi Siikaluoman leiriä

Katukisan voitto maustoi Siikaluoman leiriä

Lahden Ahkeran Martti Siikaluoma pinkoi vuosi sitten SM-maastojen neljän kilometrin matkalla kolmanneksi. Sittemmin kesä meni taistella mykoplasman kurimuksessa

Nyt tilanne on toinen. Portugalin Porthimaossa ajassa 22.15 juostu reilun 7 kilometrin katukisan voitto oli mainio kuorrutus hyvän, neljän viikon treenileirin päätteeksi.

– Reitti kierteli tuossa keskustan tuntumassa. Alkumatkasta oli paikallisia juoksijoita mukana, mutta rupesin sitten itse vetämään, Siikaluoma kertaili.

Vakuutusalalla kahdeksan tunnin työpäivää paiskiva juoksija on treenannut Portugalissa neljä viikkoa palkattomalla vapaalla. Palkkioksi käynee se, että juoksu on kulkenut sen verran hyvin, että toiveet ovat korkealla kauden ensimmäisten kisojen suhteen.

– Kisavauhteja on haettu niin, että Vöyrin SM-maastoissa olisi valmis avaamaan kauden, Siikaluoma sanoo.

SM-maastojen jälkeen Siikaluoman ensimmäinen todellinen kuntotesti on Belgian Oordegemissa toukokuun lopussa juostava 5000 metrin kilpailu.

– Siellä on eriä A:stä C:hen. Jos hyvään junaan pääsee, on mahdollisuus juosta ennätys uusiksi.

Siikaluoman, 23, ennätys on toissa vuonna Tallinnassa syntynyt 14.27,52. Kesän ohjelmassa on juosta erinäköisiin lukemiin myös toissavuona syntynyt 1500 metrin ennätys 3.47,96.

 


siikaluoma_martti2_1_of_1.jpg