Katso videot: Hyvävireinen Mikko Paavola hätyytteli 22-vuotiaiden halli-SE:tä Kuortaneella

Hyvän talvikauden vireen löytänyt Alajärven Ankkurien Mikko Paavola ylitti 550 ja voitti Kuortaneella maanantaina käydyn seiväshypyn hallikilpailun. Paavola päätti kilpailun kolmeen lupaavaan yritykseen 22-vuotiaiden halliratojen SE-korkeudesta 562.

– Kaikissa kolmessa yrityksessä pääsin riman päälle. Yrityksenä toinen oli paras. Ensimmäinen oli vähän kokeilukierros ja kolmannessa petti kontrolli, Paavola sanoi.

Paavola, 22, avasi hallikauden viikko sitten Vaasassa ylittämällä ennätyksensä 554.

– Olen tyytyväinen siihen, että pääsin heti toisessakin kilpailussa 550:n tulokseen. Se kertoo, että kehityksessä on menty pieni askel eteenpäin, Paavola sanoi.

Mikael Westön valmennuksessa Vaasassa harjoitteleva hyppääjä palaa nyt toviksi treenien pariin.

– Meillä on Suomessa seiväshypyssä hyvä porukka. Kun päästään kaikki mukaan yhteisiin kisoihin, tulosta pitäisi tulla. Itse ajattelen, että ensin pitää vakioida 550 perustasoksi ja siitä voi sitten katsella tavoitteita eteenpäin, Paavola sanoi.

Laihian Lujan Juho Alasaari oli kilpailussa toinen 510:n ylityksellä. Hän yritti kolmesti korkeudesta 531, mutta Arto Peltoniemen 17-vuotiaiden halli-SE 530 jäi voimaan.

– Juhon hypyissä oli hyvin energiaa. Nyt pitää vain saada se suunnattua paremmin ylöspäin, Alasaaren valmentaja Mikko Latvala totesi.

Yleisurheilutuloksia/seiväshyppy

Kuortane:

Seiväshypyn hallikilpailu, Kinkkukisa:

Miehet, seiväs: 1) Mikko Paavola AlajA 550, 2) Juho Alasaari LaihLu 510, 3) Jere Keskinen VaasTo 500

Naiset, seiväs: 1) Tuuli Järvinen KeurKi 360.