Katso video: Mikko Paavola avasi talven kilpailut komealla ennätyksellä

Seiväshyppääjä Mikko Paavola avasi talven kilpailukauden ennätyksellä. Paavola voitti Vaasan kupeessa Mustasaaren Botnia-hallissa pidetyn seiväshyppykilpailun tuloksella 554, jolla aiempi ulkoradoilla hypätty ennätys koheni 8 senttiä. Hallissa Paavolan aiempi ennätys oli 541.

Paavolan voittotulos on myös kuluvan vuoden paras suomalaistulos.

– Se oli hyvin onnistunut perushyppy. Ei mikään täydellinen, mutta tasapainoinen, Paavola kertaili.

Ennätys ei tullut yllätyksensä, vaikka Paavola hyppäsi kilpailun normaalin syystalven harjoittelun lomassa.

– Otettiin perjantailta yksi harjoitus pois, muuten kisaan ei valmistauduttu. Tiesin pystyväni hyppäämään sinne 550:n lähelle, Paavola kertoi.

Paavola päätti kilpailun kolmeen yritykseen korkeudesta 562. Niistä kaksi ensimmäistä jäi limboiksi, mutta kolmannessa Paavola pääsi riman päälle.

– Se oli hyvä yritys. Käytin siinä isompaa seivästä kuin koskaan, Paavola sanoi.

Ennätys toi paikan EM-valmennusryhmässä

Paavolan, 22, ennätysvireen taustalla on onnistunut syksyn harjoituskausi, jota koronan tuomat rajoitukset eivät ole kiusanneet.

– Olen päässyt Vaasassa hyvin halliin harjoittelemaan Westön motivoituneen valmennusryhmän kanssa ja valmentaja on ollut paikalla kaikissa harjoituksissa, Paavola viittasi Mikael Westöön.

– Voi sanoa, että syksyn aikana kaikki on mennyt vähän eteenpäin. Ominaisuuksissa ei ole tullut isoja harppauksia, mutta olen vähän vahvempi, nopeampi ja teknisesti parempi, Paavola sanoo.

Alajärven Ankkureita edustava Paavola, 22, opiskelee Vaasan ammattikorkeakoulussa kansainvälistä kauppaa. Ennätyshypyllään hän lunasti itselleen paikan Suomen Urheiluliiton EM-valmennusryhmässä.

Yleisurheilutuloksia/Seiväshyppy

Mustasaari:

Miehet, seiväs: 1) Mikko Paavola AlajA 554 (kkk), 2) Jere Keskinen VaasTo 500, 3) Juho Alasaari LaihLu 500, 4) Albin Lundberg VasaIS 480.

Naiset, 15-v. seiväs: 1) Janna-Juulia Mäenpää LappVei 335

Video: Mikael Westö