Katso video: Alingué innosti Riihimäen Kiskon juniorit puhumaan yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta

Kolmiloikkaaja Iikka Alingué innosti Riihimäen Kiskon juniorit puhumaan yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta Suomen Urheiluliiton Samalta viivalta -kiertueen avaustilaisuudessa Kalevantalossa Riihimäellä.

Alingué johdatteli nuoret ja heidän vanhempansa keskustelemaan myös lasten oikeuksista sekä syrjinnästä ja häirinnästä, ja hakemaan esimerkkejä, millaista häirintä ja syrjintä on, kun sitä tehdään älypuhelimilla, vaikkapa pikaviestintäpalveluiden ryhmissä.

Keskustelua Alingué ryyditti pieniryhmien pallopelillä, jossa yhdelle ryhmän jäsenelle ei palloa heitettyä. Samalla koko ryhmä keskusteli siitä, millaisia tunteita pallotellun ulkopuolelle jäänyt kokee.

– Mitä se sitten on, jos joku kokee näin koko ajan, Alingué kysyi.

Keskustelun jälkeen Alingué näytti taitonsa innostaa ja ohjata lapsia treenien merkeissä. Alkuhiki otettiin ulkona ja salissa jatkettiin venyttelyn, koordinaatioiden ja Timantin ryöstö -juoksupelin kautta hyppyjen, heittojen ja juoksun suorituspaikoille.

”Lapsille näistä asioista puhuminen toimii urheilun yhteydessä”

Alingué opit niin luokkahuoneessa kuin liikuntasalissa saivat ansaittua positiivista vastakaikua, eikä suotta.

– Yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta puhuminen on todella tärkeää, koska se auttaa meitä kaikkia toimimaan paremmin yhteiskuntana. Lapsille se vaan toimii paremmin, kun asioista puhutaan urheilun yhteydessä, koska urheilu yhdistää ihan kaikkia ihmisiä, Alingué muistutti.

Samalta viivalta -kiertueen tilaisuudet järjestetään kaikissa SUL:n piireissä. Ne on suunnattu 9-13-vuotiaille nuorille sekä seuratoimijoille, valmentajille ja ohjaajille. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille.

Alinguén ohella kiertueelle osallistuvat urheilijat ovat Oskari Mörö, Ella Junnila, Senni Salminen, Camilla Richardsson, Suvi Miettinen, Henry Manni, Joonas Rinne, Aleksi Ojala ja Kiira Väänänen.

– Yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta puhuminen on todella tärkeää, Iikka Alingué muistutti.

Samalta viivalta – kiertueen kevään kiertuepaikat:

23.4. Kotka, Kymenlaakso, Oskari Mörö

28.4. Rovaniemi, Pohjoinen, Suvi Miettinen

4.5. Lahti, Lahti, Henry Manni

4.5. Lappeenranta, Etelä-Karjala, Joonas Rinne

7.5. Pori, Satakunta, Aleksi Ojala

18.5. Kajaani, Kainuu, Kiira Väänänen