Katso Motonet GP:n lajit 2021 – Espoon ja Urjalan kävelyille National Permit -arvo

Tulevan vuoden 2021 Motonet GP -kilpailujen lajit on vahvistettu. Kuuden kilpailun sarja alkaa Jyväskylässä 2. kesäkuuta ja päättyy Lahdessa 19. elokuuta.

– Lajit on koko lailla lyöty lukkoon, lukuun ottamatta parayleisurheilun lajeja, jotka päätetään myöhemmin. Jyväskylässä ja Kuortaneella mietitään vielä yhtä lajia ja Espoossa odotellaan Paavo Nurmi Gamesin lajiohjelmaa. Se saattaa vaikuttaa Espoon lajivalikoimaan, sanoo GP-kisoja koordinoiva Tuomo Lehtinen.

– Kuortaneella mietitään, järjestetäänkö siellä naisten keihäänheitto vai yhdistetty miesten ja naisten moukarinheitto.

Jyväskylässä harkitaan vielä, juostaanko miesten ja naisten 1500 metriä vai maili. Kilpailunjohtajan Esa Kaihlajärven mukaan asia on vielä auki.

Naisten pika-aidat kaikissa GP-kilpailuissa

Kunkin GP-kilpailun lajit ryhmitellään A-, B- ja C-kategorioihin Lehtisen mukaan myöhemmin. GP-kilpailujen palkintorahat ovat kategoriasta riippuen erilaiset.

Ainoa laji, joka on mukana kaikkien GP-kilpailujen lajiohjelmassa, on naisten 100 metrin aitajuoksu. Miesten lajeista suosituimpia ovat 100 metrin juoksu, seiväshyppy, pituushyppy ja moukarinheitto. Ne ovat mukana neljän GP-kilpailun ohjelmassa. Miesten keihästä heitetään kolmessa GP-kilpailussa. Pika-aitojen jälkeen toiseksi suosituin naisten laji on korkeushyppy.

Espoossa ja Urjalassa tarjolla rankingpisteitä kävelijöille

Espoossa 18. huhtikuuta kilpailtava Espoon kävelyt ja Urjalassa 30. toukokuuta käytävät maantiekävelyn SM-kilpailut ovat ensi vuonna Kansainvälisen yleisurheiluliiton National Permit -kilpailuja.

– Haettiin kilpailuille tuota arvoa, koska ei ole mitään takuita, miten keväällä pystyy matkustamaan ja halutaan varmistaa urheilijoille mahdollisuus hankkia ranking-pisteitä, sanoo Suomen Urheiluliiton kävelyn lajivalmentaja Jani Lehtinen.

– Espoon kävelyt tavallaan korvaa kävelijöiden kilpailuohjelmassa perinteisen Podebradyn kilpailun. Se ei ole nyt varhaiskevään ohjelmassa, koska Podebradyssä kilpaillaan toukokuun puolivälissä Euroopan joukkuemestaruuskilpailut.

Espoossa kävellään 20 ja 10 kilometriä. Urjalan SM-kilpailuissa miesten matka on 30 kilometriä ja naisten 20 kilometriä.