Kasvata seuran tulovirtaa, järjestä Kunniakierros

Kunniakierroskampanja on käynnistynyt. Suomen Urheiluliiton (SUL) ja sen jäsenseurojen yhteinen varainkeruukampanja järjestetään tänä vuonna 43. kerran. Yli 40-vuotisen historiansa aikana kampanja on tuonut seurojen toimintaan yli 33 miljoonaa euroa.

– Kunniakierros on yksinkertainen tapa hankkia seuralle tuloja, sanoo Kunniakierroksesta SUL:ssa vastaava Ilpo Koponen.

Seura voi järjestää Kunniakierroksen kerran tai useamman kerran vuoden aikana. Ideana on hankkia tukijoita, jotka maksavat kertamaksun tai halutessaan kierrosmaksun kerääjälle, eli seuran edustajalle, joka kiertää Kunniakierroksessa kenttää tunnin ajan. Rataa jokainen kiertää omaan tahtiinsa.

– Esimerkiksi vuosikaudet ansiokkaasti Kunniakierrosta hyödyntäneellä IF Raseborgilla oli toissa vuonna 260 lisenssiurheilijaa ja seuran budjetin tuloista 35-40 prosenttia tuli Kunniakierroksista, Koponen kertoo.

– IF Raseborgissa Kunniakierroksia on järjestetty eri teemojen merkeissä, on ollut juhlavuotta ja kerääjälegendojen Kunniakierrosta. Teemoja on helppo varioida. Kunniakierroksen voi järjestää vaikkapa lasten urheilun, perheiden tai yritysten liikuntapäivän merkeissä.

Tee Kunniakierroksesta tapahtuma, jossa viihdytään

Koponen kannustaa seuroja myös miettimään, kuinka Kunniakierroksesta tehdään tapahtuma, jossa viihdytään.

– Hyvällä musiikilla, juontajalla, lasten leikkipaikalla ja hauskalla alkujumpalla saa jo paljon aikaiseksi. Tilaisuuden voi myös päättää yhteiseen loppuverryttelyyn ja tarjota kerääjille pientä purtavaa, Koponen sanoo.

– Kunniakierros on tilaisuus pitää esillä seuran toimintaa. Mitä useampi seuran urheilija on mukana kannustamassa tai rataa kiertämässä sen paremman kuvan seurasta ja sen hengestä tilaisuus antaa.

Miten Kunniakierros toimii, kuinka pääsee mukaan?

Kunniakierroskeräys tapahtuu keräyslomakkeilla tai Kunniakierros-sovelluksen avulla. Minimi tukisumma on 15 euroa. Käteismaksuja ei saa kerätä. Luvatuista tukisummista lähetetään laskut sähköpostitse tai paperipostina kunniakierrostapahtuman jälkeen.

Katso tarkat ohjeet, kuinka Kunniakierros toimii ja kuinka seura voi ilmoittautua mukaan täältä:

https://kunniakierros.fi/fi/public/fororganizations