Käsi on kunnossa, ja kroppa terässä: Keränen tähyää 80 metrin heittoihin (video)

Keihäänheittäjä Toni Keräsen kevään harjoitusleirin Teneriffalla päättyi lupaavissa tunnelmissa. Viimeisen treenipäivän kuulanheittotesti kertoi, että harjoitus on purrut.

Nuorta heittäjää ja valmentajaa ilahduttivat myös kuulanheittojen perään punttisalissa tempaistu 90-kiloa ja ylivedossa noussut 70-kiloa.

–Haluaisin heittää ehjän kauden. Sen mukana tulevat tuloksetkin. Metreissä olen laittanut tavoitteen 80 metriin. Se saisi mennä mielellään useassa kilpailussa, Keränen linjaa kesän näkymään. Kauden pääkilpailu hänelle on Gävlen 22-vuotiaiden EM-kilpailu heinäkuussa.

Keräsen, 20, harjoitusvuosi alkoi kyynärpään sivusiteen korjausoperaatiolla. Heittokäden sisemmän sivusiteen jänne repesi toissa kesänä ja petti lopulta kokonaan viime kesänä. Keränen heitti silti viime kesänä Kalevan kisoissa Jyväskylässä toiseksi ennätyksellä 78,86.

–Otettiin ranteesta siirre ja siirrettiin se  sivusiteen paikalle. Nyt se on entistä vahvempi, Keränen kertaa operaatiota.

”Heitto on alkanut normalisoitua” 

Leikkaus toi pitkän kuntoutuksen, jonka jäljiltä Keränen pääsi heittämään keihästä kaksi kuukautta sitten. Kuntoutus oli käytännössä pitkä peruskuntokausi, jonka jäljiltä kroppa on kunnossa ja heittäminenkin on edistynyt Keräsen mukaan rivakasti, vaikka siinä on ollut haasteensa.

– Isoin haaste on, että uskaltaa heittää. Vaikka tietää, ettei mitään tule käymään, sitä varoo automaattisesti, vaikka aika hyvin olen päässyt siitä jo eroon. Heitto on alkanut normalisoitua, Keränen sanoo.

Keränen harjoittelee Hannu Kankaan valmennuksessa ja leireili Teneriffalla Kankaan muun valmennusryhmän, eli Tero Pitkämäen, Jenni ja Emilia Kankaan ja Sanni Utriaisen kanssa.

–Täällä on menty eteenpäin. Olen saanut hyviä uusia asioista asioita heittämiseen ja kaikki ominaisuudet ovat ainakin ennätystasolla, Keränen kertaili leirin päätteeksi.