Karvisen nilkkavaiva operoitiin, harjoituskausi alkaa normaalisti

Karvinen sytytti Ruuskasen

Keihäänheittäjä Joni Karvisen kilpailukausi kutistui kolmen kilpailun mittaiseksi nilkkavaivan takia. Ortopedi Marko Nyyssönen operoi nilkan Joensuussa ja nyt Karvisella on edessään kuntoutusprosessi ennen harjoituskauden alkua.

– Nilkan pitäisi olla ponnistuskunnossa noin kuukauden kuluttua ja kahden kuukauden kuluttua pitäisi pystyä täysipainoiseen harjoitteluun. Aikaisen ja onnistuneen operaation ansiosta nyt on mahdollista toteuttaa normaali harjoittelukausi syksystä alkaen ja tähdätä luottavaisin mielin kohti ensi kesän EM-kisoja, Karvinen sanoo.

Tampereen Pyrintöä edustava Karvinen heitti viime kesänä 80,04, mutta kuluvan kesän parhaaksi jäi kauden avauskilpailussa Raaseporissa heitetty 71,35 nilkkaongelmien takia.

– Nilkka alkoi kipuilla toukokuussa Espanjan leirillä. Kipu tuli aina kun tukijalka törmäsi maahan ja loi nilkkaan painetta. Raaseporissa heitin vahvalla teippauksella, mutta siitä huolimatta kipu heiton tukivaiheessa sekoitti tekniikan totaalisesti, Karvinen sanoo.

– Nilkka kuvattiin kesäkuussa. Sieltä löytyi luupiikin omainen muodostuma, joka todennäköisesti aiheutti jalkaterän luiden sekä nilkan lukkiutumista sekä tulehdusta.

Karvinen jatkoi kilpailukautta levon ja huoltavan harjoittelun ryydittämänä, ja nilkka puudutettiin Joensuun Eliittikisoissa ja Kalevan kisoissa, mutta se ei tuonut apua.

– Nilkan puhdistusoperaatio onnistui hyvin ja pinnetila laukesi operaation myötä. Nyt edessä on tarkasti suunniteltu kuntoutusjakso, Karvinen sanoo.