Kärkinimet Utriaisen johdolla Helsinki City Runille

Kärkinimet Utriaisen johdolla Helsinki City Runille

Puolimaratonin Suomen parhaat ovat Jussi Utriaisen johdolla joukolla mukana Helsinki City Runilla toukokuun 13. päivä. Suomen suurimman puolimaratonin järjestäjät kutsuivat kilpailuun viime kesän kotimaan tilaston mies- ja naisjuoksijoiden parhaat. 

– Tähän mennessä jo kahdeksantoista kutsutuista on ilmoittautunut mukaan. Kun reitti on nopeampi ja tasaisempi kuin koskaan, luvassa on upea, hyvävauhtinen kilpailu, arvioi Suomen Urheiluliiton juoksutapahtumapäällikkö Lotta Hanski.

Lahden Ahkeraa edustavan Utriaisen meriitit puolimaratonilla Suomessa ovat vertaansa vailla. Hän on matkan SE:n haltija ja palkintokaapista löytyy muiden mitaleiden ohella yksitoista puolimaratonin Suomen mestaruutta.

Helsinki City Runille on lähdössä myös maratonin hallitseva Suomen mestari HKV:n Aki Nummela. Kokenut maantie- ja ratajuoksija oli viime kesänä Kalevan kisojen 5000 metrillä toinen ja mukana Ruotsi-ottelussa. Ilmoittautuneiden on  myös KU-58:n Tommi Hytönen, joka on Nummelan tapaan rata- ja maantiejuoksija. Hän taittoi puolimaratonin viime vuonna 1.08,62. Myös Espoon Tapioiden maajoukkuemaileri Tuomo Salonen testaa kuntoaan City Runilla.

Naisten matkalla tasokas kaarti

Naisten matkalle ilmoittautuneiden kärkinimi on maajoukkuejuoksija Laura Manninen. Hän pinkoi hiljattain maratonin 200 metrin halliradalla 2.42.30. Puolimaratonin hän juoksi viime kesän EM-kisoissa 1.14.16.

Naisten kilpailuun ovat ilmoittautuneet myös kokeneet ja menestyneet rata- ja maantiejuoksijat Forssan Salaman Janica Mäkelä ja HIFK:n Maria Söderström.

Ilmoittautuneiden joukossa ovat myös Turun Toverien Suvi Miettinen, jonka meriittilistalta löytyy puolimaratonin Suomen mestaruus sekä Helsinki City Runin voittoa puolustava Viipurin Urheilijoiden Paula Tukiainen. 

Helsinki City Runin virallinen ilmoittautuminen päättyy 15. huhtikuuta. Ilmoittautua voi myös sen jälkeen mukaan lukien kilpailupäivä.

Lisätietoja