Kantomäestä nuorten huippu-urheilusta vastaava valmennuspäällikkö

Eeva Kantomäki on nimitetty Suomen Urheiluliiton (SUL) Nuorten huippu-urheilusta vastaavaksi valmennuspäälliköksi. Kantomäki siirtyy tehtävään SUL:n Pääkaupunkiseudun yleisurheilukeskuksen valmennuspäällikön töistä. Uudessa tehtävässä Kantomäki aloittaa lokakuun alussa.

Kantomäki vastaa Team Finland -ohjelman sisällöistä yhteistyössä Team Finland General Managerin Tuomo Salosen kanssa. Kantomäen erityisenä vastuualueena ovat Team Finland -valmennusryhmän nuorten sarjojen urheilijat ja heidän valmentajansa sekä nuorten kansainväliset arvokisat, arvokisajoukkueet ja arvokisoihin liittyvä toiminta.

– Käytännössä kyse on liiton kärkivalmennusryhmään kuuluvien nuorten urheilijoiden valmentautumisen tukemisesta ja auttamisesta sekä nuorten arvokisatoiminnan ja arvokisoihin valmistavan prosessin kehittämisestä, Kantomäki sanoo.

Team Finland -ohjelman ohella Kantomäki kantaa vastuun myös eri lajien maajoukkueohjelmien kokonaisuudesta.

Huippu-urheilutoimintaa rakennetaan tiimityöllä

Nuorten huippu-urheilusta vastaavana valmennuspäällikkönä Kantomäki tekee tiivistä yhteistyötä GM Tuomo Salosen ja valmennuksen assistentin Petra Engbergin kanssa.

– Tarkoitus on tehdä hyvin pitkälle tiimityötä, jossa on mukana myös liiton valmennuksen ja koulutuksen johtaja Jarkko Finni. Näin saadaan lisää käsiä työskentelemään huippu-urheilun parissa, Kantomäki sanoo.

Kantomäelle toiminta nuorten arvokisamaajoukkueiden kanssa on tuttua. Hän on tehnyt sitä nykyisen Pääkaupunkiseudun valmennuspäällikön työn ohessa.

– Olen kauhean innoissani työnkuvasta, joka on nyt selkeästi valtakunnallinen ja tuntuu omalta. Jatkan myös muutaman urheilijan henkilökohtaisena valmentajana, Kantomäki sanoo.

Road to Espoo -hanke alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuihin

Tulevan kesän kilpailukalenterissa ovat kahdet EM-kilpailut. Alle 20-vuotiaiden EM-kilpailut pidetään 6.-9. heinäkuuta Cluj-Napocassa, Romaniassa. Alle 23-vuotiaiden EM-kilpailut järjestetään 13.-16. heinäkuuta Espoossa.

– Espoon kotikisoihin rakennetaan­ Road to Espoo -prosessi, joka tarkoittaa paitsi urheilijoillemme yhteisiä kokoontumisia ja arvokilpailuihin valmistavaa prosessia, myös paljon huomiota tapahtumalle joukkueen valmistautumisen ja urheilijatarinoiden kautta, Kantomäki sanoo.