Kansallista Juoksupäivää juhlistetaan lauantaina 11.5. – Raitanen: Haluamme herättää iloisen kiinnostuksen juoksulenkkeilyyn

Kansallinen Juoksupäivä on Suomen Urheiluliiton järjestämä valtakunnallinen juoksulenkkeilyn hyvinvointikampanja, joka kutsuu kaikki suomalaiset osallistumaan päivään omassa lähiympäristössään juosten tai kävellen. Kaikki voivat osallistua kampanjaan myös jakamalla lenkkikuviaan sosiaalisessa mediassa tunnisteella #kansallinenjuoksupäivä.

Kampanjan tavoitteena on juhlistaa ajankäytöllisesti ylivoimaisesti tehokkainta liikuntamuotoa ja muistuttaa kaikille suomalaisille jokaisen askeleen merkityksestä oman hyvinvoinnin edistäjänä. Kansallinen Juoksupäivä järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Sen tavoitteena on synnyttää askeleita juhlistava, pysyvä kansallinen juhlapäivä, joka kannustaa ja aktivoi suomalaiset liikkeelle oman hyvinvoinnin ja paremman olon edistämiseksi.

Juhlapäivän päätapahtumana toimii Suomen suurin juoksutapahtuma Helsinki City Running Day. Juoksupäivää markkinoidaan kevään aikana miljoonayleisölle SUL pääkumppanin Sanoman IS mediassa, median nostoilla ja Suomen Urheiluliiton kumppaneiden aktivoinneilla.

Suomalaisen juoksun todellinen lähettiläs, Euroopan mestari Topi Raitanen kannustaa kaikkia suomalaisia kokeilemaan juoksuaskelia Kansallisena Juoksupäivänä 11. toukokuuta.

– Haluamme herättää iloisen kiinnostuksen juoksulenkkeilyyn, eli mukavan hyvinvointiin tähtäävän liikkumisporkkanan, vaikka juoksemalla kilometrin. Kaikki askeleet ovat tärkeitä, jokainen niistä vie kohti parempaan oloa. Tärkeintä on aloittaa ja lähteä liikkeelle!

Harri Hänninen: Juoksulenkkeily on myös sosiaalinen liikuntamuoto

Juoksulenkkeilyn suosio on tällä hetkellä kovassa nosteessa. Se näkyy esimerkiksi 11. toukokuuta järjestettävän Helsinki City Running Day -tapahtuman osallistujamäärässä, joka on 20 prosenttia edellä viime vuotta.

Sopivasti annosteltuna juoksulenkkeily sopii kullekin liikkujalle ja kiireiseenkin kalenteriin. Jokaisella askeleella on vaikutusta sydän-ja verenkiertoelimistöön, kehon ryhtiin ja juoksuaskeleen tärähdys vahvistaa kehon luustoa.

Suomen Urheiluliiton juoksutapahtumajohtaja, olympiamaratoonari Harri Hänninen nostaa juoksulenkkeilyn tuottaman henkisen hyvinvoinnin korkealle.

– Juoksulenkkeily on myös todella sosiaalinen liikuntamuoto. Suomi on täynnä upeita, yhteisöllisiä tapahtumia ja yhteistreenejä, joista saa iloa elämään uusien tuttavuuksien ja yhdessä koettujen elämysten kautta.

Kansallinen Juoksupäivä kutsuu mukaan kaikkia ottamaan askeleita hyvinvoinnin puolesta lauantaina 11.5.2024 #kansallinenjuoksupäivä.

Mikä on kansallinen Juoksupäivä?

Kansallinen Juoksupäivä on Suomen Urheiluliiton järjestämä valtakunnallinen juoksulenkkeilyn hyvinvointikampanja, joka huipentuu Suomen suurimman juoksutapahtuman Helsinki City Running Dayn tapahtumapäivänä lauantaina 11.5.2024.

Miksi kansallinen Juoksupäivä järjestetään ja mikä sen tavoite on?

Kansallinen Juoksupäivä järjestetään juhlistamaan ajankäytöllisesti tehokasta sekä hauskaa kunnon kohotus muotoa ja muistuttaa kaikille suomalaisille jokaisen askeleen merkityksestä oman hyvinvoinnin edistämiseksi – vaikka kävelyaskeleita ottaen.

Vuonna 2024 Kansallinen Juoksupäivä järjestetään ensimmäistä kertaa ja sen tavoitteena on synnyttää juoksuaskeleita juhlistava pysyvä kansallinen juhlapäivä, joka kannustaa ja aktivoi suomalaiset liikkeelle oman hyvinvoinnin ja paremman olon edistämiseksi – askeleita ottaen.

Kansallinen Juoksupäivä on hyvinvointikampanja, mutta se on myös lajin vetovoimatekijöitä nostava viestintäkampanja, joka juhlistaa juoksun hienoutta liikuntamuotona.

Mitä kansallisessa Juoksupäivä -kampanjassa tapahtuu?

Kansallinen Juoksupäivä  -kampanja näkyy ja kuuluu mediassa, SUL:n toteuttamassa mainonnassa, sosiaalisen median kanavissa ja se huipentuu 11.5.2024 virallisena Kansallisena Juoksupäivänä, jolloin juostaan myös Suomen suurin juoksutapahtuma Helsinki City Running Day – saapuen maaliin ikoniselle Olympiastadionille.

Miten kansalliseen juoksupäivään voi liittyä?

Kansalliseen juoksupäivään voi liittyä sosiaalisen median kanavissa tunn

isteella #kansallinenjuoksupäivä

Miten kumppanit ja sidosryhmät voivat liittyä kampanjaan

Sidosryhmät voivat hyödyntää Kansallisen Juoksupäivän materiaalipankkia, jossa on kuvia, somemateriaaleja ja tiedotemateriaalia. Kansallisen Juoksupäivän materiaalipankki löytyy täältä: Kansallinen juoksupäivä materiaalipankki 2024

Mistä voi saada lisätietoa?

Kampanjasta voit saada lisätietoa Suomen Urheiluliitosta:

Jari Töykkä jari.toykka@sul.fi 040 553 3996

Samuli Vasala samuli.vasala@sul.fi 044 358 65 78