Kansainvälinen moniottelukisa Nastolassa heinäkuussa

Rakokiven urheilukeskuksessa Lahden Nastolassa kilpaillaan 24.-25. heinäkuuta kansainvälinen EuroChallenge -moniottelukisa. Toista kertaa järjestettävän kilpailun lajiohjelmassa ovat miesten sekä M19 -ja 17-sarjojen kymmenottelut ja naisten seitsenottelu.

– Erittäin hienoa, että meillä on jo toukokuussa osallistujalistalla ulkomaisia urheilijoita mm. Virosta, Saksasta, Tshekistä, Hollannista, Irlannista ja aina Singaporesta ja Qatarista saakka, sanoo EuroChallenge-kisan promoottori Mika Järvinen.

Kisojen ulkomaisia vieraita ovat muun muassa 8010 pisteellä viidenneksi Espoon alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa otellut Viron Rasmus Roosleht ja viime vuoden 19-vuotiaiden EM-kisojen 10-ottelun kuudes Jip De Greef.

Viime vuonna kilpailu oli vain M19 ja M17-sarjoille. Päätös ottaa miesten sarja mukaan tälle vuodelle on kilpailun toisen perustajan, moniottelija Tomas Järvisen mieleen.

– Viimeksi en ollut täysin terve, joten tein vain muutamia lajeja. Tänä vuonna M19-sarjassa on kovia kirittäjiä, mutta miesten sarja tuo mukanaan lisää tsemppiä ja sitä kautta kovempia tuloksia itselleni ja muille. Odotan kesän kohokohtaa superinnokkaana. Nastolan kisa on tärkeä steppi kohti Perun nuorten MM-kisoja, Järvinen sanoo.

Naisten seitsenottelussa myös N19-sarjan kilpailu

EuroChallenge on kutsukilpailu, mutta kilpailuun voi tehdä hakemuksen www-sivujen kautta ( www.nextstars.info). Tänä vuonna mukana on myös naisten seitsenottelu, johon ulkomaisia urheilijoita on tulossa ainakin Virosta. Naisten sarjan lisäksi tarjolla on N19-sarjan seitsenottelu.

Kilpailut starttavat keskiviikkona 24.7. klo 14 alkaen. Toinen kilpailupäivä alkaa klo 13. Ottelujen lisäksi Rakokiven kentällä nähdään myös yksittäislajeja. Nastolan Sporttipäivien (23.-25.7.) hengen mukaisesti Urheilukeskuksen alueella on myös muiden lajien tapahtumia.

Lisätietoja: www.nextstars.info