Kankaan veljekset lajivoittoihin ja Artun polttarijuhliin

Kankaan veljekset lajivoittoihin ja Artun polttarijuhliin

Aaron Kangas heitti maaotteluvoiton uran toisessa aikuisten Ruotsi-ottelussa ja johti moukarimiehet kolmoisvoittoon hyvällä tuloksella 71,44. Tuomas Seppänen oli toinen kesän parhaallaan 70,77 ja Henri Liipola kolmas tuloksella 70,33.

–  Heittäminen on ollut aika varmaa läpi kauden, mutta nyt tuli onnistuneita heittoja. Rinki oli hyvä, ei ollenkaan liukas ainakaan minulle. Muutenkin oli hyvä päivä, Kangas sanoi

–  Nyt ollaan asian ytimessä, eli näissä lajeissa, joissa mahdollisuus ottaa kolmoisvoitto, se pitää ottaa, Seppänen sanoi.

Seppänen heitti kauden parhaansa 70,77.

–  Kausi jatkuu, kun kunto alkaa näin syksyä kohden nousemaan. Täytyy vähän harjoitella kunnonajoitusta syksyyn ensi vuotta ajatellen, Seppänen viittasi ensi vuonna syksyllä pidettäviin Dohan MM-kisoihin.

Seppänen on kesän mittaan kamppaillut tekniikkavirheen kanssa, joka juontaa viime vuonna kiusanneeseen asentohuimaukseen, mutta nyt heitto on löytämistä oikeille urille.

–  Sellainen pari metriä voisi vielä tulla lisää, Seppänen sanoi syksyn kisoista.

Kangas: ”Ihan yllätyksenä tuli, ei ollut tietoa etukäteen”

Arttu Kankaan rahtusen mollivoittoinen kilpailukausi sai tyylikkään päätöksen. Hän voitti maaottelun kuulantyönnön ja pääsi suoraan kisan jälkeisestä tv-haastattelusta ystäväryppäänsä viemänä polttareihin. Häitä Kangas viettää jo reilun viikon kuluttua.

– Ihan yllätyksenä tuli, ei ollut tietoa etukäteen, Kangas sanoi polttariporukasta.

Polttarijoukossa oli mukana myös Kankaan Aaron-veli, joka voitti aiemmin Tampereella moukarinheiton.

– Se oli hieno juttu. Aaron on kehittynyt hyvin, Kangas tuumi.

Kankaan mukaan kevään kovat ulkomaan leirit ja superkuuma kesä eivät olleet hyvä yhdistelmä. Kevään mittaan Kangas haki leireillä tuntumaa Daniel Ståhlia valmentavan valmentajaguru Vésteinn Hafsteinssonin näkemyksiin.

– Kyllä se yli minulta meni, Kangas sanoi ja tarkoitti ajautumisesta ylikuntoon.

Timo Kööpikkä varmisti kuulassa Suomen kaksoisvoiton työntämällä 18,73. Eero Ahola oli neljäs työnnettyään 17,85.

– Ekat työnnöt tuntuivat hyvältä. Odotin niiden perusteella parempaa, Kööpikkä sanoi.