Kangasniemi ylivoimaisin Naantalin SM-avauksessa

Nurmijärven Yleisurheilun Aatu Kangasniemi oli aurinkoisessa Naantalissa 15- ja 14-vuotiaiden SM-kilpailujen ensimmäisen päivän ylivoimaisin mestari. Kangasniemi voitti 14-vuotiaiden poikien moukarinheiton tuloksella 73,30. Muut kilpailijat hävisivät hänelle vähintään 25 metriä. Tilastokakkonen Someron Esan Mico Lampinen ei ollut mukana.

Kaksi viikkoa sitten Lohjalla Kangasniemi linkosi 14-vuotiaiden Suomen ennätyksen 74,76. Tämänpäiväistä pidemmälle hän on heittänyt SE:n lisäksi vain yhdessä kilpailussa. Kangasniemi oli tyytyväinen SM-kultatulokseensa.

– En ole monta kertaa heittänyt näin pitkälle (73,30), Kangasniemi iloitsi.

Kangasniemi heitti parhaansa heti ensimmäisellä kierroksella. Lisäksi hän sai tuloksen, 70,60, vain viidennellä kierroksella.

– Tarkoitus oli vain varmistaa hyvä tulos ja mestaruus rennosti ensimmäisellä heitolla ja parantaa sitten, mutta se ensimmäinen jäikin pisimmäksi.

– Rinki oli karhea ja siksi vähän liian hidas. Myös paahtava kuumuus (25 astetta) heikensi tuloksia, kun ei päässyt välillä varjoon, Kangasniemi kertoi.

Hannu Rinnekarin ja isänsä Harri Kangasniemen valmentama Kangasniemi kilpailee yleisurheilussa kahdeksatta vuotta. Alusta pitäen suosikkeja ovat olleet heittolajit.

– Moukari ja kuula ovat tasavahvat ykköslajit ja kiekko hyvä kolmonen. Parhaat ominaisuuteni ovat tekniikka ja nopeus, sanoi Aaron Kangasta suosikkinaan pitävä Kangasniemi.

Kangasniemi on myös kuulassa ylivoimainen tilastoykkönen tuloksella 19,27. Sarjan moukari ja kuula painavat neljä kiloa. Kiekonheitossa (1 kg) Kangasniemi on tilastokakkonen tuloksella 59,99. Hän ei kuitenkaan osallistu Naantalissa siihen, koska SM-kilpailuissa saa osallistuu vain kahteen lajiin.

SM-hopeasta ja -pronssista käytiin tiukka kamppailu. Hopean sai Joensuun Katajan Isko Kovanen tuloksella 47,92 ja pronssin Kaustisen Pohjan-Veikkojen Niko Kaustinen tuloksella 47,37. Joukkuemestaruuden vei Kaustisen Pohjan-Veikkojen kaksikko Kaustinen ja Esa Koskinen yhteistuloksella 78,64, joka oli vain viisi metriä enemmän kuin Kangasniemen voittotulos.

Kisoista tulossa laajempi raportti

https://live.tuloslista.com/8241