Kangasniemi ennätysvireessä TJIG:n kuularingissä, myös Sainio kaikkien aikojen halliykköseksi

Nurmijärven Yleisurheilun Aatu Kangasniemi tyrkkäsi 14-vuotiaiden kuulan ykköseksi kovalla voittotuloksella 17,45 Tampere Junior Indoor Gamesin toisena kilpailupäivänä.

Tulos on kaikkien aikojen kovin hallinoteeraus 14-vuotiaiden poikien kuulassa.

– Alkutalven oli tekniikka aika sekaisin, enkä olisi tuolloin tällaista tulosta uskonut tulevan. Viime aikoina olen saanut kuitenkin hyviä työntöjä, joten tiesin, että mahdollisuuksia olisi Suomen ennätys työntää, Kangasniemi totesi.

Kangasniemi on heittojen monilahjakkuus. Viime kesänä poika sinkosi 13-vuotiaiden kolmekiloisen moukarin hurjiin lukemiin 72,34.

– Aika lailla saman verran olen harjoitellut nyt kuulaa ja moukaria. Kaustisilla haen viikon kuluttua voittoa ja pitkiä heittoja, Kangasniemi viittasi moukarin SM-talvikisoihin.

Kangasniemi uskoo, että tulevana kesänä on mahdollista heittää neljäkiloistakin moukaria samoihin lukemiin kuin viime kesänä kiloa kevyemmällä välineellä. Myös kuulassa tavoitteet ovat korkealla.

– Eero Aholan ulkoratojen Suomen ennätys 20,12 on hyvä haaste, Kangasniemi pamautti.

Antti Sainio voitti 15-vuotiaiden 300 metrin aidat ikäkausiennätyksellä 39,16. Kuva: Veijo Ilomäki

Sainio yllättyi kovasta ajastaan

Tampereen Pyrinnön Antti Sainio vastasi lauantain toisesta sisäratojen ikäkausiennätyksestä.

Tamperelainen juoksi 15-vuotiaiden 300 metrin aidat aikaan 39,16. Tulos alittaa roimasti entisen ennätyksen 39,94.

– Ajattelin, että pieni mahdollisuus voisi olla ennätykseen, mutta en todellakaan uskonut noin kovaan aikaan. Ensimmäinen aita ei ollut hyvä, mutta muuten meni hyvin, Sainio hämmästeli.

Sainio juoksee hyvin myös pika-aitoja. Sileät juoksutkin on mieluisia tamperelaiselle.

– Katsotaan, riittääkö pidemmän päälle pituus pika-aitoihin.

Sainiolle TJIG on hallikauden kohokohta.

– Täällä on aina hyvä fiilis juosta, Sainio korosti.

Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Mila Heikkonen kiiti voittoon 14-vuotiaiden 300 m:n aidoissa ikäluokan kaikkien aikojen hallitilaston kakkosajalla 45,14. Kuva: Veijo Ilomäki

Heikkonen myös kovassa vauhdissa aidatulla ratakierroksella

Myös 14-vuotiaiden tyttöjen 300 metrin aidoissa nähtiin kovaa vauhtia. Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Mila Heikkonen juoksi kaikkien aikojen kakkosnoteerauksen 45,14. Edellä tilastoissa on vain 44,04 juossut Viivi Lehikoinen.

– Olisin halunnut, että aika alkaa 44:llä, mutta aika on kuitenkin tosi hyvä. Ehkä 44 sekunnin allekin voisi olla kesällä mahdollisuuksia, myös pika-aitoja vahvimpana lajinaan pitävä Heikkonen pohti.

Vuotta vanhemmissa tytöissä Oulun Pyrinnön Essi Niskalajuoksi myös erinomaisen voittoajan 44,28.

Orimattilan Jymyn Joonas Kumpulainen vei 14-vuotiaiden 800 metriä ajalla 2.06,45. Kuva: Veijo Ilomäki

Kumpulainen kovassa vauhdissa sivulajissaan

Orimattilan Jymyn Joonas Kumpulainen lähti 14-vuotiaiden poikien 800 metrillä rikkomaan omaa yli 200 metrin mittaisten sisäratojen kaikkien aikojen ykköstulosta.

Omalla vedolla se ei kuitenkaan Tampereella onnistunut voittoajan ollessa silti mainio 2.06,45.

– Tavoitteena oli kova-aika, mutta pitää olla silti tähänkin tyytyväinen. Juoksin aiemman ennätykseni (2.05,07) M17-sarjan kisassa, joten sain hyvää kiriapua. Pari sekuntia olisi ehkä tänään voinut ajasta lähteä, mikäli olisin saanut vetoapua.

Kumpulainen on varsin uusi tuttavuus yleisurheilun parissa.

– Olen juossut vasta noin vuoden. Jalkapallo on päälajini ja siinä on harkat neljästi viikossa. Lisäksi käyn kahdesti viikkoon uintitreeneissä. Ei yleisurheilutreenejä ennätä kovin paljoa tehdä. Mutta hyvin tuntuu toimivan näinkin, Kumpulainen huomautti.

Virrantuomi sooloili ykköseksi tyttöjen 800 metrillä

14-vuotiaiden tyttöjen 800 metrin ykkössija meni odotetusti Helsingin Kisa-Veikkojen Venla Virrantuomelle.

Virrantuomi oli vielä 600 metriin ennätysvauhdissaan, mutta viimeiset 200 metriä veivät sen verran aikaa, että loppuaika painui lukemiin 2.20,52.

– Ihan perushyvä juoksu. Aikaa lähdin tänään hakemaan. Ennätykseni on N17-sarjassa juostusta kisasta, joten tuolloin sain hyvää vetoapua. Sunnuntain 300 metriltä lähden hakemaan omaa ennätystäni. Se on selvästi heikompi matka minulle, Virrantuomi ennakoi.

Kuivasjärven Auran Aino Vuorjoki (792) voitti 15-vuotiaiden 60 metriä ajalla 7,72. Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Hilma Kinnunen (537) oli toinen ajalla 7,78 ja Vantaan Salamien Jenna Vakkilainen (1652) kolmas 7,93. Kuva: Veijo Ilomäki

Vuorjoki kovaan aikaan heikosta lähdöstä huolimatta

Kuluvalla hallikaudella 60 metriä peräti 7,60 pinkonut Kuivasjärven Auran Aino Vuorjoki nappasi 15-vuotiaiden TJIG-voiton ajalla 7,72.

Kakkoseksi juossut Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Hilma Kinnunen kellotti myös erinomaisen ajan 7,78.

Vuorjoki ei ollut tyytyväinen finaalijuoksuunsa, vaikka se voittoon riittikin.

– Lähtö oli huono, kun ihan tärisin telineissä. Taisi jännittää aika paljon. Ei irronnut tänään se, mitä toivoin.

Vuorjoen hallikausi on ollut loistelias.

– Hyvin olen saanut harjoiteltua, vaikka selkä vähän on välillä vaivannut. 7,60 oli kyllä yllätys. Juoksin sen naisten sarjassa. Saan aina paremmin irti itsestäni, kun joku juoksee edelläni.

Vuorjoki hakee sunnuntaina mitalia myös 60 metrin aidoista.

– Molempia lajeja tulee harjoiteltua aika tasaisesti. Aidoissa odotukset eivät ole kuitenkaan niin korkealla kuin sileällä.

15-vuotiaiden poikien ykköseksi paineli Lappeenrannan Urheilu-Miesten Kasperi Vehmaa loistavalla voittoajalla 7,23. Vehmaa kohensi omaa ennätystään lauantaina kymmenyksellä.

TJIG-ssä on aidosti rento meininki. Kuva: Veijo Ilomäki

Lampinen lähelle halliennätystään

Someron Esan Mico Lampinen pääsi lähelle omaa 14-vuotiaiden kiekon sisäratojen kaikkien aikojen ykköstulosta.

Aiemmin talvella 59,51 heittänyt Lampinen linkosi vasta noin 22.20 lauantai-iltana päättyneen kiekkokisan voittoon erinomaisella tuloksella 58,23.

Keuruun Kisailijoiden Tuuli Järvinen voitti 15-vuotiaiden seiväskisan lukemin 356. Oma ennätys jäi viiden sentin päähän.

14-vuotiaiden poikien korkeusvoitto meni Lappeenrannan Urheilu-Miesten Aleksi Hilskalle tuloksella 176.

14-vuotiaiden tyttöjen pituuden voiton komealla ennätystuloksellaan 547 korjannut Vehmaisten Urheilijoiden Emmi Mäkinen oli ykkönen myös 60 metrillä lukemin 8,08.

15-vuotiaiden tyttöjen pituusvoittoon venytti Malax IF:ä edustava Elizabeth Fogde ennätyksellään 560.

tulokset