Kangas voitti Pihtiputaalla: MM-raja iskuetäisyydellä

Kangas voitti Pihtiputaalla: MM-raja iskuetäisyydellä

Seinäjoen seudun Urheilijoiden Jenni Kangas petrasi kauden parhaansa lukemiin 58,71 ja voitti Pihtiputaalla keihäskarnevaalien naisten pääkilpailun. 

Kankaan sarjan toiseksi pisin heitto kantoi 58,57. Elokuisten Lontoon MM-kisojen tulosraja 61,40 on heittäjän mukaan vain hyvän onnistumisen päässä.

– Se kolme metriä tulee lisää, kun heitto osuu kohdalleen. Nyt yksikään heitto ei mennyt nappiin. Ne olivat joko matalia tai laahasivat, Kangas kertaili.

Kangasta aiemminkin kiusannut kova kilpailujännitys on nostanut päätään alkukesän kisoissa. Pihtiputaalla heittämiseen löytyi rentoutta.

– Kun tekee tarpeeksi treeniä, oikea tunnelma löytyy sitä kautta, Kangas sanoi.

Joensuun Katajan Heidi Nokelainen oli toinen heitettyään kesän parhaansa 58,55. Nokelaisen mukaan heittoon löytyi kaivattua terävyyttä.

– Muuten ihan hyviä heittoja, mutta keihäs lensi väärässä asennossa. Tuntuu, että kropassa on nyt kaikki niin kuin pitää, Nokelainen sanoi.

Kangas ja Nokelainen käyvät MM-tulosrajan kimppuun seuraavan kerran 13. heinäkuuta Joensuun Eliittikisoissa.

Lipsaselle komea ennätysparannus

Kolmas Pihtiputaalla oli Ruotsin Sofi Flink, joka heitti 57,96. Neljänneksi heitti Tampereen Pyrinnön Sanni Utriainen kesän parhaallaan 56,12.

– Helpotti vähän. Tekniikka oli nyt parempi. Tähän asti heiton loppu on auennut kuin oven sarana. Nyt sain ensimmäisen kerran tänä kesänä kisa-adrenaliinit päälle, Utriainen tuumi.

Viidenneksi sijoittunut Lappeenrannan Urheilu-Miesten Saara Lipsanen kohensi ennätystään reilulla kahdella metrillä lukemiin 55,48. Se oli hyvä pönkkä itseluottamukselle ennen 13. heinäkuuta alkavia 22-vuotiaiden EM-kisoja.

– Nyt tuki piti paremmin kuin tähän asti tällä kaudella. Tukijalka tuli riittävän nopeasti alas ja keihäskin lähti hyvään asentoon, Lipsanen sanoi.

EM-kisoihin Lipsanen on lähdössä luottavaisena.

– Nyt oli helpontuntuista heittää, Lipsanen sanoi.

tuloksia