Kangas rakensi pikkulihasremontilla pitoa heiton tukeen

Kangas rakensi pikkulihasremontilla pitoa heiton tukeen

Pikkuasiat ovat tärkeitä myös keihäänheitossa. Jenni Kangas on löytänyt keskikehon pienten tukilihasten kuntoremonrtilla riuskemman otteen heittoonsa.

– Harjoituskausi on ollut nousujohteinen, kuten oli tarkoituskin. Aloitin syksyllä fysioterapeutin kanssa hommat ja lähdettiin korjaamaan aika pieniä hommia, mutta sitä kautta on saatu nostettua tekniikkaa, Kangas sanoo Portugalin leirillä.

Kangas, 22, heitti toissa kesänä 55,62 ja viime kesänä 55,28. Nyt treenin perusteella heitossa on uudenlaista tehoa ja varmuutta.

– Tein talvella paljon keskivartalon hallintaa ja vahvistin kehon tukijalan puolta. Voimiakaan ei unohdettu, mutta niitä ei ole yrittämällä yritetty kehittää, Kangas sanoo. 

– Nyt näyttää, että olen saanut tukeen pitoa, jota olen hakenut sieltä lantion ja pakaran puolelta. Siksi heitto varmaan nyt näyttääkin riuskemmalta.

 

Naiskeihäänheittäjillä hyvä yhteispöhinä

Parempi keskivartalon ja tukijalan pito on edesauttanut myös teknistä kehitystä.

– Uskon ja toivon, että ensi kesänä 60 metrin rajan rikkojia olisi Suomessa ainakin kaksi lisää, eli minä ja Heidi (Nokelainen) ja varmaan Sannikin (Utriainen) kun hän vetristyy.

Kankaan mukaan naiskeihäänheittäjien keskuudessa on ollut läpi talven hyvää yhteistä pöhinää. Heittäjillä on kova halu nousta miesten varjosta.

– Päätettiin naisheittäjien kesken heti viime kauden jälkeen, että tänä vuonna pidetään vähän tiiviimmin yhtä. Nyt ollaan parina viikonloppua saatu järjestettyä yhteistä aikaa SUL:n leirien ulkopuolella. On treenattu ja vietetty yhdessä aikaa. Meillä on ollut sellaista naiskeihäänheittäjien tiimihenkeä.

Kankaan mukaan mukana ovat olleet muuan muassa Heidi Nokelainen, Jaakkolat Jelena ja Jenna, Sanni Utriainen ja Henna Takkinen.

– Jotakin sellaista tässä taustalla kehitellään, että jos meillä vaikka olisi joskus yhteistä pyrkimystä viedä naiskeihäänheittoa eteenpäin. Tämä on kuitenkin vasta sellainen tausta-ajatus, Kangas sanoo.

 

Pihaheitot viimeistelevät tekniikan

Kankaan kilpailukausi alkaa 26. toukokuuta Seinäjoella kotikisoissa. Kesän ensimmäinen isompi tavoite ovat universiadit Etelä-Korean Gwangjussa heinäkuussa. Juuri nyt ajatukset ovat kuitenkin heiton ja tekniikan hiomisessa.

– Nyt, kun vaan saisi paljon näitä pihaheittoja, Kangas sanoo tarkoittaen ulkoilmatreenejä.