Kangas kuudes eurocupin keihäskisan A-ryhmässä (video)

Kangas kuudes eurocupin keihäskisan A-ryhmässä (video)

Jenni Kangas sijoittui kuudenneksi heittolajien Euroopan cupin naisten keihäänheiton A-ryhmässä Slovakian Samorinissa.  Hän heitti parhaansa 54,02 heti ensimmäisellä kierroksella.

Kangas vaihtoi syksyn harjoituskaudella heitossaan viiden askeleen rytmistä seitsemän askeleen rytmiin, ja testasi sitä nyt ensi kertaa kilpailutilanteessa.

– Vauhdin kanssa ei ollut mitään ongelmaa, mutta muuten en nyt vaan osannut heittää. Harjoitusten perusteella olin valmis heittämään paljon pidemmälle, mutta en oikein saanut hommasta kiinni, Kangas totesi.

– Itseäkin ihmetyttää, kun jo verryttely oli harvinaisen huono, mutta onhan se aina eri asia, kun on heittänyt hallissa pressuun ja menee sitten suoraan ulkona käytävään kilpailuun.

Kilpailun voitti Valko-Venäjän Tatsjana Haladovitsh, joka heitti viimeisellä kierroksella kauden kärkituloksen 65,89 ja nousi ohi kisaa johtaneen Saksan Christin Hussongin. Lajin hallitseva Euroopan mestari oli toinen heitettyään 65,47. 

Turkin Eda Tugsuz oli kolmas tuloksella 64,83.

Sunnuntaina suomalaisista Samorinissa kilpailevat kiekonheittäjä Salla Sipponen ja moukarinheittäjät Henri Liipola ja Tuomas Seppänen.

Yleisurheilutuloksia/kv.

Samorin Slovakia:

Heittolajien Euroopan cup:

Naiset, keihäs, A-ryhmä: 1) Tatsjana Haladovitsh V-Venäjä 65,89 (kk), 2) Christin Hussong Saksa 65,47, 3) Eda Tugsuz Turkki 64,83, 4) Sigrid Borge Norja 62,20, 5) Hanna Hatsko-Fedusova Ukraina 59,13, 6) Jenni Kangas Suomi 54,02 (kkk).

B-ryhmä: 1) Maria Andrejczyk Puola 60,56.

Kaikki tulokset: tästä linkistä