Kangas jahtaa kärkitulosta Karjaalla, Tähtikisoissa tasokas osanottajajoukko

Kangas jahtaa kärkitulosta Karjaalla

LIVE-Tulospalvelu

Kuulantyöntäjä Arttu Kangas jahtaa kauden kärkitulosta SUL:n Tähtikisoissa Karjaan keskusurheilukentällä sunnuntaina 7.6.

Kankaanpään Seudun Leiskun mörssäri rikkoi talvella 20 metrin rajapyykin ennätyksellään 20,09. Sen jälkeen oli työntäjän mukaan helpompi lähteä kesän ulkoratakauteen.

– Nyt voi jotenkin keskittyä rauhassa työntämiseen ja kilpailla rennosti, kun raja on rikottu, Kangas tunnustaa.

Hallikauden jälkeen Kangas palasi harjoittelun pariin intoa puhkuen. Punttisalissa rauta liikkui ja voima tarttui.

– Voimapainotteisesti mentiin keväällä ja onnistuttiin harjoittelussa tosin hyvin. En ollut juurikaan kipeä koko harjoitusjakson aikana, Kangas muistelee.

Vaikka punttisalissa syntyi ennätyksiä kuten 160 kilon rinnalleveto ja 210 kilon penkkipunnerrustulos, Kangas korostaa, että keskeistä oli, että kasvaneet voimat saatiin heti käyttöön työnnössä.

– Sellainen yleinen voiman lisääntyminen näkyi harjoittelussa, Kangas sanoo.

Kankaalla kansainvälinen haastajajoukko

Kangas uskoo, että kevään hyvä harjoitusjakso näkyy myös tuloksissa, kun kroppa kilpailujen saatossa herkistyy ja irtiottokyky terävöityy. Viikko sitten kesän ensimmäinen kilpailu toi Riiassa tuloksen 19,52.

– Ensimmäinen kilpailu oli vielä tuntuman hakua. Nyt Raaseporin kisoissa on hyvä ja samantasoinen vastus. Siitä tulee varmasti hyvä kilpailu, Kangas sanoo.

Kangasta on Raaseporin Tähtikisoissa kirittämässä kotimaisten kärkinimien lisäksi kolme kovaa ulkomaalaista mörssäri. Heistä nimekkäin on 32-vuotias Marco Fortes Portugalista, joka työnsi viime vuonna 21,01 ja on parhaimmillaan työntänyt vielä sentin pidemmälle. Fortesin kuluvan kesän pisin työntö on toistaiseksi kantanut 18,96.

Karjaalla työntää myös 22-vuotias valkovenäläinen Mihail Abramtshuk, jonka ennätys on 19,88. Hän työnsi hiljattain Riiassa kauden parhaakseen 19,57.

Kansainvälistä väriä kilpailuun tuo myös Viron kokenut Kristo Galeta, joka työnsi kevättalvella 18,79. Viime kesän kotimaan tilaston kakkonen Tomas Söderlund työnsi hallessa 18,96 ja avaa nyt ulkoratakautensa kotikentällään.

Mannio ja Wirkkala mukana

Raaseporin tähtikisoissa on vahva kattaus kotimaan kärkinimiä. Miesten keihäskilpailussa ovat mukana Ari Mannio ja Teemu Wirkkala.

Useissa useissa lajeissa kilpaillaan maajoukkueiden EM-kisojen Superliigan katsastus. Sellaisia lajeja ovat muun muassa miesten 200 metriä, korkeus ja 400 metriä sekä naisten 1500 ja 5000 metriä.

Lisätietoja: http://www.kilpailukalenteri.fi