Kangas ja Lakka toivotettiin tervetulleiksi hakaurheilijoiden joukkoon

Arttu Kangas (keskellä) sai hakamiesmerkin Suomen Urheiluliiton puheenjohtajalta Sami Itanilta ja SUL:n toimitusjohtajalta Harri Aallolta.

Kuulantyöntäjä Arttu Kangas ja aitajuoksija Elmo Lakka toivotettiin tervetulleiksi Suomen Urheiluliiton hakaurheilijoiden joukkoon Lappeenrannan Kalevan kisojen yhteydessä järjestetyssä tilaisuudessa. Hakamieheksi pääsee, kun koossa on vähintään 20 hakamiespistettä. Pisteitä saa yleisen sarjan Suomen mestaruudesta sekä maaotteluista, EM-, MM- ja olympiakisoista.

Kangas saavutti hakaurheilijan pisterajan jo toissa vuonna ja Lakka viime talvena. Kangas on hakaurheilija numero 334. Lakka hakamiesnumero on 335. Hän saavutti hakaurheilijan 20 pisteen rajan maaliskuisten EM-hallien yhteydessä.

– On se hienoa päästä tällaiseen hienoon seuraan, Kangas tuumi tilaisuudessa, jossa paikalla oli iso joukko entisiä yleisurheilun huippunimiä kuten Jouko Kuha, Tapio Kantanen, Ossi Karttunen, Antti Loikkanen ja Tuula Laaksalo.

Hakaurheilijajärjestelmä syntyi SUL:ssa 1960-luvun alussa.

Anne Känsäkangas, Sinikka Salminen ja Taisto Polvi Jarmo Mäkelän haastattelussa
Antti Loikkanen, Jouko Kuha, Ossi Karttunen ja Tapio Kantanen vaihtoivat ajatuksia Lappeenrannan Kalevan kisojen yhteydessä pidetyssä tilaisuudessa.
Upload Image...