Kangas heitti voiton treenileirin päätteeksi Leiriassa

Moukarinheittäjä Aaron Kangas heitti voiton kevään kotimaisella kärkituloksella 72,18 Portugalin Leiriassa lauantaina käydyssä kilpailussa. Henri Liipola oli toinen 71,87 kantaneella heitolla.

– Vähän ennen kisan alkua satoi vettä, rinki oli liukas, enkä saanut siihen oikein pitoa. Viimeisellä sain vähän paremmin heitettyä, Kangas totesi.

Kankaalle ja Liipolalle lauantain kilpailu oli päätös harjoitusleirille, jonka aikana kaksikko osallistui viikko sitten Leiriassa käytyyn heittolajien Euroopan cupiin.

– Leiri oli tosi hyvä. Sain sen aikana hyviä heittoja ja odotin sen perusteella parempaa tästä kilpailusta, Kangas totesi.

Kangas on kesän kilpailukauteen valmistautuessaan tehnyt muutoksia heiton alkuun, painottanut räjähtävyyttä ja nostanut heittomääriä erityisesti raskailla moukareilla.

– Leiri antoi viitteitä siitä, että hyvään suuntaan ollaan menossa, Kangas sanoi.

Liipola: Ylipainoisilla moukareilla on tullut ennätyksiä

Liipola ja Kangas paransivat molemmat tulostaan lauantaina verrattuna viikon takaiseen Euroopan cupiin. Silloin Kangas heitti 70,94 ja Liipola 71,21.

– En valmistautunut tähän kilpailuun mitenkään. Treenasin leirillä kunnolla ja treeni ehkä vähän painoi kilpailussa, mutta silti yllättävän nättiä tekemistä, Liipola totesi.

– Treeneissä kaikki on mennyt ihan jees. Ylipainoisilla moukareilla on tullut ennätyksiä ja se merkkaa hyvää.

Leveelahti ja Kuparinen päättivät leirin kilpailemalla

Helena Leveelahti ja Sanni Kuparinen osallistuivat Leiriassa lauantaina heittolajien kilpailun kiekonheittokisaan ja valtasivat  kärkisijat tuloksin 54,18 ja 48,25.

– Tämä oli sellainen leirin päätöshomma. Katsottiin missä mennään tässä vaiheessa. Tuloksellisesti kisasta jäi hampaankoloon, mutta leiri oli hyvä. Kesää ajatellen ollaan hyvässä vaiheessa, Leveelahti arvioi.

Leiria, Portugali:

Heittolajien kilpailu:

Miehet, moukari: 1) Aaron Kangas Suomi 72,18 (kkk), 2) Henri Liipola Suomi 71, 87.

Naiset, kiekko: 1) Helena Leveelahti Suomi 54,18, 2) Sanni Kuparinen Suomi 48,25.