Kangas heitti voiton Hallen moukarikilpailussa, Auvinen kolmas, Väänänen kuudes (Video)

Kankaanpään seudun Leiskun Aaron Kangas heitti voiton 22-vuotiaiden moukarikilpailussa Saksassa Hallen heittopäivillä. Kankaan voittotulos reilun 30 asteen helteessä käydyssä kilpailussa oli 71,34.

Sjundeå IF:n Roope Auvinen oli kilpailussa kolmas kauden parhaallaan 67,66.

Kangas heitti voittotuloksen kolmannellaan. Neljäs ja sarjan toiseksi pisin heitto kantoi 71,19. Viidennen heiton Kangas keskeytti ja kuudes epäonnistui.

– Siinä alkoi paukut kulumaan, kun oli tosi pitkä kisa ja lämpöinen keli, mutta  tuli ihan jees -heittoja. Tekemisessä ei nyt ollut ihan paras terävyys. Teknisesti heitot onnistuivat ok, Kangas sanoi.

Kankaalla on takanaan erittäin hyvin sujunut harjoituskausi. Hän avasi kesän kilpailut hiljattain Somerolla ennätyksellään 72,90, jolla hän on 22-vuotiaiden Euroopan tilastossa tällä hetkellä viidentenä.

– Harjoitukset ovat sujuneet tosi hyvin. Sieltä voi odotella vielä vähän parempia tuloksia, Kangas sanoi.

Kangas heittää seuraavaksi keskiviikkona Lahdessa Motonet GP:ssä, jossa kilpailevat muutkin lajin kotimaiset kärkinimet Henri Liipolan ja Tuomas Seppäsen johdolla.

Väänänen heitti kuudenneksi naisten kilpailussa 

Varpaisjärven Vireen Kiira Väänänen heitti 22-vuotiaiden naisten kilpailussa kuudenneksi. Väänänen paras heitto kantoi 60,58. Tulos syntyi viidennellä kierroksella.

Kilpailun voitti Kiinan Huang Wei Lu, jonka moukari kaarsi lukemiin 64,23.

Väänänen heitti maaliskuussa Kaustisella talvimestaruuskisoissa ennätyksekseen 61,95, joka jää reilun metrin 22-vuotiaiden EM-rajasta. Kevään kilpailukauden paras on toistaiseksi 61,30.

– Parempaa odotin, mutta helle tuntui. En ole tänä kesänä heittänyt edes 20 plusasteen lämmössä ja nyt oli yli 30 astetta. Seuraavaksi teen puolentoista viikon harjoitusjakson ja sen jälkeen alkaa tiivis kisaruljanssi, Väänänen kertaili.

Yleisurheilutuloksia/Halle

Halle, Saksa:

Kv. heittopäivät:

Miehet, 22-v. moukari: 1) Aaron Kangas Suomi 71,34, 2) Hugo Tavernier Ranska 67,70, 3) Roope Auvinen Suomi 67,66.

Naiset, 22-v. moukari: 1) Huang Wei Lu Kiina 64,23,…6) Kiira Väänänen Suomi 60,58.

Kaikki tulokset