Kangas hakee finaalipaikkaa 33 työntäjän karsinnasta

Kangas jahtaa kärkitulosta Karjaalla

Arttu Kangas kokee yhden uransa erikoisimmista kuulantyöntökilpailuista Prahan EM-halleissa torstaina illalla (5.3.). Miesten kuulantyönnön karsinnassa on mukana 33 työntäjää ja he kilpailevat yhdessä ryhmässä, eikä kilpailuareenalla ole käytössä kuin yksi rinki.

– En ole koskaan työntänyt kilpailussa, jossa olisi noin paljon urheilijoita mukana. Joskus on jossain kisassa ollut ehkä 15-20 työntäjää, mutta ei tule mieleen, että olisi ollut tuollaista määrä, Kangas tunnustaa.

Muhkea kilpailijamäärä tarkoittaa, että jokaisen työnnön välissä on erittäin pitkä tauko.

– Se merkitsee, ettei parane alkaa intoilemaan. Pitää malttaa odottaa ja varmistaa, että on valmis työntämään juuri sillä oikealla hetkellä, Kangas sanoo.

– Uusi tilanne minulle, mutta uskon selviytyväni siitä ihan kunnialla.

Karsijajoukosta kahdeksan parasta pääsee loppukilpailuun, joka työnnetään perjantaina. Euroopan tilaston kärkimiehenä rinkiin astelee kokenut arvokisamenestyjä Saksan David Storl, joka on kauden mittaan työntänyt 21,26 ja on lajin suosikki.

Kotiyleisö kannustanee raivolla Euroopan tilaston kakkosta tshekki Tomás Stanekia, joka on talven mittaan tuupannut 20,94. Talven tilastokolmonen on puolustava mestari Serbian Asmir Kolasinac (20,91).

– Uskon, että sellainen 19,80-19,90 riittää finaaliin, Tampereella SM-halleissa 20,09 pyörähtänyt Kangas veikkaa.

Ylen TV2 näyttää kuulan karsintakilpailusta klo 20 parikymmenen minuutin mittaisen koosteen.