Kangas avasi vahvasti tuloksella 76,85 – Seppänenkin heitti yli 75 metriä

Kankaanpään seudun Leiskun moukarinheittäjä Aaron Kangas avasi kilpailukautensa voitokkaasti kotikentällään hyvällä tuloksella 76,85, joka ei kuitenkaan häntä aivan täysin tyydyttänyt.

– Se oli ihan odotusten mukainen kauden alku, mutta kyllähän olympiaraja olisi maistunut, Kangas sanoi.

Tokion olympiakisojen tulosraja on 77,50. Kankaanpään voittotuloksellaan Kangas nousi maailmantilastossa 14:nneksi. Hän olisi voittanut kotiringissään myös sarjan toiseksi ja kolmanneksi pisimmillä heitolla, jotka kantoivat 75,78 ja 75,74.

– Nyt vaan lisää treeniä ja kisassa rentoutta heittoon. Sitten kun vielä loppuveto onnistuu, tulee metrejä tulokseen, Kangas analysoi.

– Tässä ollaan vasta toukokuun puolivälissä. Vielä ei voi olla huippuisku päällä, kun olen heitettänyt vasta niin vähän aikaa ulkona.

Seppäseltä paras tulos viiteen vuoteen: ”Vielä jäi pankkiin”

Toiseksi Kankaanpäässä sijoittui Noormarkun Nopsan Tuomas Seppänen, joka heitti 75,02. Se on hänen paras tuloksensa viiteen vuoteen. Sarjakin oli erinomainen. Kolme kertaa lensi yli 74 metrin ja lyhinkin heitto 72,87.

– Aika hyviä heittoja, mutta uskon, että tulosta jäi vielä pankkiin. Yritän parantaa ennätystäni, Seppänen kaavaili.

Seppäsen, 34, ennätys on Rion olympiavuonna heitetty 76,20. Vuosi sitten Seppänen pettyi rajusti, kun EM-kilpailut peruttiin ja olympiakisat siirtyivät. Se söi motivaatiota, mutta kuluvan kauden harjoitteluun löytyi taas uutta virtaa.

– Se oli karvas pettymys, kun kaikki peruttiin. En oikein osannut asennoitua viime kesään millään tavalla. Mutta sitten taas muistin, miksi tätä tehdään. Eli rakkaudesta lajiin, Seppänen sanoo.

Seppänen sanoo, että treeni puree, kun löytää tekemiseen ilon ja mielekkyyden. Harjoituskausi on sujunut hyvin.

– En ole paljon sairastellutkaan. Maanantaina tosin meinasi polvi kipeytyä, mutta sain palauteltua sen terveeksi. Enkä päässyt ainakaan vetämään itseäni piippuun tällä viikolla, Seppänen veisteli.

Jaakkola: Moukari karkasi alussa liian jyrkälle radalle

Vehmaisten Urheilijoiden Aleksi Jaakkola ja Someron Esan Henri Liipola olivat kolmas ja neljäs tuloksin 73,28 ja 71,36. Jaakkolan kaikki viisi mitattua heittoa kantoivat runsaan metrin sisään.

– Tekniikka saksasi, mutta oli se viisi metriä parempi aloitus kuin viime vuonna, Jaakkola totesi.

– Alkupyörähdyksissä moukari lähti ihan liian jyrkälle radalle eikä heitto edennyt. Silloin se lyö moukarin ihan liian korkealle. Se pitää nyt saada kuntoon.

Liipola ei saanut heittoihinsa virtaa toivomallaan tavalla.

– En oikein tiedä miksi, mutta heitto tuntui tyhjältä, Liipola sanoi.