Kanervon kausi alkoi 800 metrillä, nivuskipu keskeytti viestikisan

Kanervon kausi alkoi 800 metrillä

Jussi Kanervolla ei ollut onnea matkassa ulkoratakauden avauksessaan Miamissa, Floridassa. Koko syksyn nivusleikkauksesta toipunut aituri voitti Yhdysvaltain yliopistokisoissa 800 metriä ennätyksellään 1.55,08, mutta sitten iski nivuskipu.

– Puolitoista tuntia 800 metrin jälkeen juostiin 4 x 400 metrin viesti. Omalla osuudella oli pakko keskeyttää takasuoralle, kun nivuseen sattui, Kanervo kertoi.

– En tiedä onko tämä kahden päivän vai kahden kuukauden homma. Tässä on nyt kaksi vuotta mennyt tuon nivusen kanssa, eikä se ota parantuakseen. Tuntuu, että miksi se aina meikäiselle sattuu.

Kanervo kävi nivusleikkauksessa syyskuussa ja pääsi sen jälkeen tekemään ensimmäiset juoksuharjoitukset helmikuun alussa.

– Amsterdamin EM-kisoista helmikuulle en tehnyt yhtään juoksuharjoitusta. Painokin putosi 10 kiloa. Nyt olen viisi-kuusi viikkoa treenannut kohtaisesti. Valmentaja sanoi ennen 800 metrin kilpailua, että jos 1.55 tai alle menee, se on hyvin, Kanervo sanoi.

Kanervolle, 24, Miamin 800 metrin kisa oli vain eräänlainen kuntotestijuoksu. Samanlaisen 800 metrin testin hän juoksi jo helmikuun puolivälissä hallissa. Silloin aikaa kului 2.02.

– Edellinen ulkona juostu 800 metriä oli minulta jostain vuodelta 2008. Yhtään en osannut sanoa, että miten sen pitäisi mennä. Koetin vain pistää piikkaria toisen eteen, Kanervo tuumi.

Tulevassa viikonvaihteessa Kanervo palaa varsinaisen lajinsa 400 metrin aitojen pariin, jos nivunen antaa myöden kilpailla.

– Siitä on hankala sanoa mitään, kun olen vasta kolme aitaharjoitusta juossut ja nyt tuli tämä vaiva.