Kanervo kuntouttaa nivusvaivaa, ei tavoittele MM-kisoihin

Kanervo oli kahdeksas Eugenen finaalissa

Aitajuoksija Jussi Kanervo kilpailee tällä kaudella vain Kansainvälisen sotilasurheiluliiton (CISM) kisoissa, jotka järjestetään Etelä-Korean Mungyeongissa lokakuussa. Hän ei siten tavoittele paikkaa elokuisissa Pekingin MM-kisoissa.

Kanervo kävi lääkärissä tutkituttamassa urheilijan tyränä tunnettua nivusen ja alavatsan seudun vaivaa. Se on kiusannut hänen harjoitteluaan ja kilpailemista talvesta lähtien. Lääkärin lausunnon perusteella Kanervo päätti, ettei enää kilpaile ennen kv. Sotilasurheiluliiton kisoja.

– Lääkärin mukaan siellä on verenkiertohäiriö ja tällainen urheilijan tyrä -tyyppinen vaiva. Lääkärin suosituksen mukaisesti sille annetaan nyt aikaa parantua, sanoo juoksija, joka syksyn mittaan suorittaa asepalvelusta Santahaminassa.

– Nyt ohjelmassa on matalatehoista kuntoutusta, ja sitten Etelä-Koreassa mennään lokakuussa lujaa.

Kanervo, 22, juoksi hiljattain Tallinnassa 22-vuotiaiden EM-kisoissa 400 metrin aidoissa toiseksi kesän kotimaisella kärkiajalla 49,66. Se uupuu vain 0,16 sekuntia Pekingin MM-kisojen tulosrajasta. Kesäkuussa Kanervo sijoittui South Carolinan yliopiston väreissä kuudenneksi Yhdysvaltain yliopistomestaruuskisoissa Eugenessa.

–  Se mitä tällä kaudella oli saavutettavissa, on saavutettu, Kanervo linjasi.