Kanervo eteni kärkiajalla Eugenen kisoihin: "Itseluottamus löytyi"

Kanervo eteni kärkiajalla Eugenen kisoihin: "Itseluottamus löytyi"

Jussi Kanervo pudotti 400 metrin aitojen kauden kotimaisen kärkiajan lukemiin 49,87 Jacksonvillessä Floridassa. Se takasi Kanervolle paikan Yhdysvaltain yliopistomestaruuskisoihin, jotka juostaan 8.-11. kesäkuuta Eugenessa, Oregonissa,

– En ajatellut mitään. Annoin mennä. Isoin juttu oli varmaan itseluottamus, ja että löysin sen taas, Kanervo kertaili opinahjonsa South Carolinan yliopiston haastattelussa sitä miten loistoaika syntyi.

Kanervolle 50 sekunnin alitus oli ensimmäinen tällä kaudella. Hänen kauden parhaansa ennen Jacksonvillen kisaa oli 50,10. Ennätyskään ei jäänyt kauas. Se on viime vuonna juostu 49,66.

– Tiedän, että pystyn juoksemaan alle 50 sekunnin aina, kun olen radalla, Kanervo tuumi.

Jacksonvillessä Kanervo varmisti suoran paikan Eugenen kisoihin voittamalla oman eränsä. Jacksonvillessä juostiin kolme erää. Niissä parhaan ajan teki amerikkalainen Eric Futch, joka viiletti aidatun ratakierroksen 49,38.

Hukka ja Tuuri Eugeneen, Hjerpen 410 ei riittänyt

Eugenessa, Yhdysvaltain yliopistomestaruuskilpailussa juoksee kesäkuussa myös Boise State -yliopiston Minttu Hukka, joka varmisti kisapaikan karsinnoista Lawrencessa Kansasissa.

Hukka juoksi 3000 metrin esteissä kesän parhaansa ja kauden kotimaisen kärkiajan 10.13,48. Se toi erässä kolmannen sijan ja suoran paikan Eugenen kisoihin.

Kansasin karsinnoista Eugenen mestaruusmittelöihin raivasi tiensä myös korkeushyppääjä Heta Tuuri. Hän ylitti kauden parhaansa 180 ja jakoi kilpailun kärkipaikan kahden muun hyppääjän kanssa.

Erica Hjerpe ylitti Jacksonvillen karsinnoissa naisten seiväshypyssä 410. Se ei riittänyt 12 parhaan joukkoon ja paikkaan Eugenen kisoissa. Siihen vaadittiin 420. Hjerpe oli kilpailussa jaetulla 20. sijalla.

tuloksia (Jacksonville)

tuloksia (Lawrence)