Kamworor aikoo juosta Farahilta jalat alta, Chebet: Voitan Bostonissa

Kamworor aikoo juosta Farahilta jalat alta

Maastojuoksun tuore maailmanmestari Geoffrey Kamworor on jo miettinyt kuinka Mo Farahin ja muiden haastajien toiveet kirivoitosta Pekingin MM-kisojen 10 000 metrillä sammutetaan

– Juoksen lujaa alusta lähtien. En halua hidasta matkavauhtia ja antaa sitten jonkun juosta viimeiset 400 metriä 52 sekuntiin ja voittaa, Suomessa juoksu-uransa aloittanut kenialainen sanoo.

– Kun menen lujaa koko matkan loppuun asti, kenelläkään ei ole voimia kiriin.

Viime vuonna puolimaratonin MM-tittelin voittaneen juoksijan 10 000 metrin ennätys on neljä vuotta sitten juostu 27.06,35. Pitkän matkan MM-maastomestaruus takasi hänelle villin kortin Pekingin MM-kisoihin

Chebet: Minä voitan Bostonissa

Kenian Wilson Chebet aikoo kirkastaa viime vuoden kakkostilansa voitoksi Bostonin maratonilla 20. huhtikuuta. Vuosi sitten Chebet hävisi voittotaistelun Eritreassa syntyneelle amerikkalaiselle Meb Keflezighille, joka on mukana myös tämän vuoden kilpailussa.

– Minä aion voittaa tämän kisan, Chetbet hehkutti supersportille

Chetbet muistelee luulleensa Keflezighiä viime vuonna yhdeksi kisan jäniksistä. Kun Chetbet huomasi erehtyneensä, Keflezighi oli jo karannut liian kauas.

Tämän vuoden kilpailussa Chebet haaveilee juoksevansa jopa alle Geoffrey Mutain kivikovan reittiennätyksen 2.03.02. Se olisi yllätys, sillä kokeneen juoksijan ennätys on 2.05.27. Vuosi sitten hän taittoi Bostonin reitin ajassa 2.08.48.

Viime vuoden kärkikaksikon ohella kisan voittajakellokkaisiin lukeutuvat muun muassa kenialaiset Abel Kirui ja Bernard Kipyego. Kirui on voittanut matkan MM-tittelin kahdesti.

Adams kuntoutuu leikkauksista

Naisten kuulantyönnön viime vuosien valtiatar Valerie Adams siirtyi Uudesta-Seelannista Sveitsiin harjoitusleirille, jonka jälkeen edessä on kilpailukausi.

Nelinkertainen MM-voittaja kävi syksyllä kirurgin pakeilla. Hänen vasenta olkapäätä ja oikean käden kyynärpäätä operoitiin. Kuntoutus on edennyt ilman takaiskuja.

– Joka päivä ja viikko edistytään. Tuo tahti pitää vaan saada jatkumaan, Adams totesi kotimaansa medialle.

Adams ei kanna huoltoa elokuisista MM-kisoista.