Kämäräisen kilpailukausi jää väliin

Kämäräisen kilpailukausi jää väliin

Kiekonheittäjä Sanna Kämäräinen ei kilpaile kuluvan kesän kilpailukaudella. Kämäräisen selästä operoitiin joulukuussa hermoja painanut välilevynpullistuma. 

Sitkeästä kuntoutuksesta huolimatta selkä ei ole toipunut siihen kuntoon, että tavoitteena ollut arvokisamenestyksen jahtaaminen olisi mahdollista. 

– Päätös kauden jättämisestä väliin on ollut erittäin vaikea ja ainoa oikea. Halusin viimeiseen asti uskoa, että ehdin kuntoon, mutta toisin kävi. Palaan kentille sitten, kun selkä kestää lajin vaatimukset ja pystyn urheilemaan sillä tasolla, jonka olen itselleni tavoitteeksi asettanut, Kämäräinen sanoo.  

– Oma tavoite on menestyminen kansainvälisissä arvokisoissa. Nyt selkä ei kestä vielä kovia heittoja, joten näistä lähtökohdasta minulla ei ole edellytyksiä pärjätä tämän kesän arvokisoissa tulevien kahden kuukauden aikana.

Lapinlahden Vetoa edustava Kämäräinen oli jo valittu heinäkuisiin Amsterdamin EM-kisoihin. Olympialaiset kilpaillaan elokuussa Rio de Janeirossa.

Kuntoutus jatkuu

Kämäräisen jatkosuunnitelmat ovat selkeät.

– Jatkan selän kuntoutusta asiantuntijoiden tuella. Kaikki edellytykset selän kuntoon saamiseksi ovat olemassa. Kehon aikataulu oli nyt vaan eri, kuin mitä itse halusin tämän kesän osalta. Nyt jatketaan uudella aikataululla ja suunnitelmalla, Kämäräinen sanoo.