Kämäräinen: "Tehon lisäys ei onnistunut"

Kämäräisen kilpailukausi jää väliin

Sanna Kämäräinen olisi tarvinnut likimain ennätysheiton jatkopaikkaan Pekingin MM-kisojen kiekkokarsinnassa. Hän heitti oman arvokisauransa parhaan karsintatuloksen 56,68, mutta finaaliin vaadittiin 60,72.

– Kaikki oli hyvin siihen asti, kun olin heittänyt viimeisen heiton. Oli tosi rauhallinen olo ja kun minulla on rauhallinen olo, yleensä myös heitän silloin hyvin, Kämäräinen kertaili.

Kämäräisen paras heitto syntyi ensiyrittämällä. Kaksi muuta jäivät vaisuiksi. Karsinnassa Kämäräinen oli 27:s.

– Kisat ovat olleet ailahtelevaisia viimeisen kuukauden. Se näkyy kurjalla tavalla MM-karsinnassa, heittäjä tuumi.

– Ensimmäinen heitto oli teknisesti ok. Se meni vähän läpi. Ajattelin, että panen sitten seuraaviin vähän tehoja, mikä oli myös valmentajan ohje, mutta tehon lisäys ei onnistunut. Veikkaan, että molemmat heitot menivät ”selällään.”

Keväällä heitetyn ennätyksen 61,07 jälkeen Kämäräinen ei ole päässyt tuolle tasolle, vaikka onkin ollut selvästi paremmalla tasolla kuin vuosi sitten.

– Niin hyvin treenattu ja tehty asiat kuin on voitu.

Naisten kiekonheiton karsinnan kärjestä löytyivät finaalin kärkisuosikit Kuuban Denia Caballero tuloksella 65,15 ja Kroatian Sandra Perković, joka heitti 64,51. Myös saksalaiset Nadine Müller (64,39) ja Julia Fischer (63,38) rikkoivat 63 metrin karsintarajan.