Kämäräinen täräytti kärkituloksen Vantaalla, Leveelahti hyödynsi Paakkalan vinkin

Sanna Kämäräinen heitti Vantaalla naisten kiekkomittelössä toiseksi parhaan tuloksensa viiteen vuoteen. Kämäräinen voitti napakkaan vastatuuleen käydyn kilpailun kauden kotimaisella kärkituloksella 56,45. Edellisen kerran hän on heittänyt paremmin toissa vuonna.

– Heti huomaa, kun pääsee isompiin kisoihin, että heittämiseen tulee ekstratsemppiä. Oli tosi hyvä fiilis, Kämäräinen hehkutti.

Lapinlahden Vetoa edustava Kämäräinen oli hellesäässä hyvässä vireessä. Sarjan toiseksi ja kolmanneksi parhaat heitot kantoivat 54,89 ja 54,39.

– Viisi vuotta sitten en olisi ollut tähän tyytyväinen, mutta nyt olen. Minulla on nyt hyvä tunne koko tästä kesästä, Kämäräinen iloitsi.

Parhaimmillaan 61,07 heittäneen Kämäräisen, 34, uraa ovat kiusanneet selkävaivat, mutta hän on sisukkaiden kuntoutusjaksojen jälkeen  pystynyt jatkamaan uraansa.

Mikä motivoi?

– Minusta tuntuu, että se uran paras heitto on vielä heittämättä, Kämäräinen sanoi.

Leveelahti heitti kesän parhaansa

Toiseksi naisten kilpailussa heitti Virtain Urheilijoiden Helena Leveelahti kesän parhaalla tuloksellaan 54,61. Pisimmästä heitostaan Leveelahti jakoi kiitosta kilpakumppanilleen Vilma Paakkalalle.

– Vilma kertoi minulle viidennen heiton jälkeen, mihin tukijalkaa pitää laittaa, Leveelahti kiitteli. Hän sivalsi parhaansa kuudennella heitolla.

– Alkuvuodesta oli pieniä ongelmia, mutta kevään treenit ovat menneet hyvin. Nyt kun saan tuon tukijalan paikalleen ja vähän vasenta kättä hillittyä, sieltä pitäisi tulla pidempiä heittoja. Fysiikkakin on mennyt tasaisesti eteenpäin, Leveelahti summasi.

Keuruun Kisailijoiden Salla Sipponen ei saanut heittoaan jengoilleen toivomallaan tavalla ja oli kolmas tuloksella 53,96.

Perälampi: Tulos tulee kisojen kautta

Miesten kilpailussa Espoon Tapioiden Oskari Perälampi oli odotetusti omaa luokkaansa. Hän voitti kilpailun heitettyään 56,95. Nokian Urheilijoiden Ville Kivioja oli toinen tuloksella 53,88.

– Se oli aika perustekemistä. Pidempi heitto on kiinni ihan pikkujutuista, kun vaan kisaa tasaisesti, niin sieltä se tulee, Perälampi sanoi.

Myyrmäki, Vantaa:

Kultainen Keihäs:

Miehet, kiekko: 1) Oskari Perälampi EspTa 56,95, 2) Ville Kivioja NokU 53,88, 3) Olli-Pekka Korhonen KaavKa 51,81.

Naiset, kiekko: 1) Sanna Kämäräinen LapinlVe 56,45 (kkk), 2) Helena Leveelahti VirtainU 54,61, 3) Salla Sipponen KeurKi 53,96, 4) Lotta-Kaisa Eliander TuUL 51,93, 5) Vilma Paakkala EspTa 51,62.

tuloksia