Kämäräinen mestariksi kauden parhaallaan, Mäki kiitti Vainiota vetotöistä, Junnila sai nousujohteisen kilpailun

Kämäräinen mestariksi kauden parhaallaan

Sanna Kämäräisen ilo ja innostus syvenevät sitä mukaan, kun kilpailukausi vanhenee ja tulokset paranevat. Jyväskylän Kalevan kisoissa hän heitti kauden parhaansa 56,96 ja parempaa on luvassa.

– Nyt uskon ihan oikeasti, että pystyn palaamaan sinne, missä olin ja heittämään enemmänkin, Kämäräinen sanoo.

Pitkältä selkävaivojen tuomalta tauolta kilpakentille palanneen Kämäräisen ennätys on kolme vuotta sitten heitetty 61,07. Kalevan kisojen finaalissa Kämäräinen heitti mainion sarjan, jonka kolme parasta heittoa kantoivat 56,86, 56,96 ja 55,14. 

– Tuo pisin oli minun paras heittoni sitten vuoden 2015 Ruotsi-ottelun. Oli mahtavaa heittää. Ihan huikea yleisö, Kämäräinen kiitteli yleisön väkevää kannustusta.

Jyväskylässä Kämäräinen voitti viidennen kiekonheiton Suomen mestaruutensa. Berliinin EM-kisoihin valmistautuva heittäjä uskoo, että rahkeissa on varaa pidempiin heittoihin vielä tänä kesänä.

– Nopeutta tarvitaan vielä lisää ja jos ajatellaan heittoa teknisesti, ringin keskelle tulossa on vielä parannettavaa, Kämäräinen sanoo.

Toiseksi Jyväskylässä heitti tuore alle 20-vuotiaiden MM-mitalisti Helena Leveelahti, joka sai kiekkonsa lentämään 52,43. 

– Nyt ei ollut teknisesti ihan parasta tekemistä. En saanut niin hyviä heittoja aikaiseksi kuin Tampereella MM-kisoissa. Omaan ennätykseen olisi ollut mahdollisuuksia, jos olisin onnistunut samaan tapaan, Leveelahti sanoi. 

Pronssin Jyväskylässä vei Katri Hirvonen kauden parhaallaan 52,32.

Sipponen ihmeissään

Mestaruutta puolustaneen Salla Sipposen kolme ensimmäistä heittoa epäonnistuivat täysin.  Hän oli yhdeksäs tuloksella 46,27 ja putosi kolmelta viimeiseltä kierrokselta.

– Nyt täytyy mennä jonnekin vähän miettimään. Kunto riittää 60 metrin heittoihin. En osaa sanoa mikä nyt meni pieleen, Sipponen tuumi.

Kämäräinen ja Sipponen heittävät lauantaina Lapinlahdella Motonet GP:ssä. Leveelahden kausi jatkuu elokuun alussa Laitilassa nuorten SM-kisoissa. Kaikki ajatukset ovat Berliinin EM-kisoissa. Sipponen on valittu kisoihin, Kämäräinen ja Leveelahti ovat rikkoneet rajan.

Nousukuntoinen Mäki kiitteli Vainion vetoapua, Rauma ennätykseensä

Lahden Ahkeran Kristiina Mäki kiri 5000 metrillä mestariksi ajalla 16.11,72 ja jakoi kiitosta vetotöistä suuren osan tehneelle Alisa Vainiolle.

– Onneksi Alisa veti, mestaruudestaan tyytyväinen Mäki sanoi.

– Olen nousukunnossa Berliiniä ajatellen, hän lisäsi.

Suomalaisista EM-rajan rikkoneista urheilijoista Forssan Salaman Janica Rauma juoksi toiseksi ennätyksellään 16.12,17. Hän kertoi kämmenessään lukevan 16.15 tämän päivän loppuajaksi, joten sekin alittui hieman.

– Oli sellainen kisa kuin halusinkin, ryhmässä juokseminen kiinnosti tässä vaiheessa aika paljon. Kyllähän tästä esteisiin voi lievästi esteisiin johtaa, aika usein olen vitosen ja esteet vetänyt samalla kilsavauhdilla.  Rauma sanoi.

Vainio tunsi palautuneensa ”yllättävän hyvin” kympiltä, jossa hän juoksi mestariksi perjantaina.

– Alku varmaan söi vähän tuota kiriä. Ihan mukava oli juosta, kun ei tarvinnut yksin juosta. Olisi ollut hauskaa, jos joku muukin olisi vetänyt, mutta sellaista se on, hän sanoi.

Haas vei mestaruuden, Junnila hopealle

HIFK:n virolainen Eleriin Haas hyppäsi korkeuden mestariksi kesän parhaallaan 188. Janakkalan Janan Ella Junnila otti hopeaa, joka on hänelle ensimmäinen Kalevan kisojen mitali. Kentältä hän saapui pois oikea nilkka jääpussin ympäröimänä.

– Eilen karsinnassa ensimmäinen verkkahyppy, oli vettä radalla ja piikkari vähän luisti. Ponnistuksessa nilkka vähän vääntyi. Se saatiin hyppykuntoon. Olen tosi tyytyväinen hyppyihin, parani kisan myötä. Pari viimeisessä ylityksessä oli aika hyvin kaikki kohdallaan, Junnila sanoi.

Kilpailussa hän sanoi alkaneensa varoa nilkkaa ensimmäisten tuntemusten jälkeen, muttei ollut lainkaan huolissaan EM-kilpailuja ajatellen.

Mikkelin Kilpa-Veikkojen 16-vuotias Jessica Kähärä otti pronssin ennätyksellään 186.


1xb_3948.jpg