Kämäräinen kolmen viikon tehokuntoutukseen Etelä-Afrikkaan

Kämäräinen kolmen viikon tehokuntoutukseen Etelä-Afrikkaan

Sanna Kämäräisen kuntoutuminen selkäleikkauksesta etenee tukevasti aikataulussa. Vaasaan kotiutunut kiekonheittäjä lähtee kuluvan kuun puolivälissä intensiiviselle kuntoutusleirille Etelä-Afrikkaan lämpöön.

– Sinne on suunniteltu Pentti Niemen kanssa kolmeksi viikoksi intensiivihoitoa. Nyt on järkevää päästä kylmästä pois ja antaa lämmön vaikuttaa ja edistää kuntoutusta, Kämäräinen sanoo.

Niemi tunnetaan muiden muassa Tero Pitkämäen lihashuoltoguruna. Suomessa Kämäräinen on vienyt kuntoutustaan eteenpäin oman asiantuntijatiiminsä kanssa. Siihen kuuluvat fysioterapeutit Juuso Sillanpää, Ben Waller ja selän operoinut kirurgi Marko Wahlman.

– Takapakkia ei ole tullut. Siitä iso kiitos tiimille, vaikka itse olen työn tehnyt. Päivästä on helposti mennyt viisikin tuntia kuntoutukseen, Kämäräinen kertoo.

Kämäräisen selästä operoitiin hermoja painanut välilevynpullistuma noin kymmenen viikkoa sitten. Paluu heittorinkiin ei ole enää kaukana.

– Tällä viikolla aloitettiin heittomallaukset. Toiveissa on päästä heittämään jo kuukauden päästä, Kämäräinen sanoo. 

– Voimaharjoittelua olen tehnyt jo monipuolisesti. Yläkroppaa olen pystynyt tekemään pidempään ja jalkojen voimaa, kyykkyjä ja sellaista parisen viikkoa. Keskivartalon voimaa on tahkottu tunteja ja tunteja, Kämäräinen sanoo.

 

”Pitää pysyä hetkessä”

Kämäräinen kertoo kotiutuneensa Vaasaan, jossa hän pakertaa Frantz Krugerin valmennuksessa. Kun toden teolla heittäminen alkaa, ajatuksissa on tehdä yhteisharjoituksia Pyry Niskalan kanssa.

– Periaatteessa heittämisen voi alkaa kolme kuukautta leikkauksen jälkeen, mutta minä pelaan varman päälle. Nyt ei voi hätiköidä, jalan ehdoilla mennään, Kämäräinen sanoo.

Kun Kämäräinen sanoo jalan ehdoilla, hän tarkoittaa pientä hermovauriota, joka ehti tulla ennen leikkausta, ja paranee hyvää vauhtia.

Kuntoutuminen koettelee heittäjän kärsivällisyyttä, mutta sitä Kämäräiseltä on löytynyt.

– Pitää vain pysyä kiinni tässä hetkessä. Halut kilpailla ovat kovat, mutta koetan ajatella ensi kesää ja kilpailuja vain sopivassa määrin. Yritän olla asettamatta itselleni liikoja paineita.