Kämäräinen ja Niskala parhaat Kihun testikisassa Portugalissa

USA hallitsee nykyisin naisten kiekonheittoa – Suomi lähestyy kärkeä

Sanna Kämäräinen ja Pyry Niskala paiskoivat kiekkoa pisimmälle kiekonheittäjien leirikilpailussa Algraven alueella sijaitsevassa Alfamarin hotelli- ja harjoituskeskussa.

Kämäräinen heitti 58,44 ja kuumetaudista kourista toipuva Niskala jäi lukemiin 55,57, mutta sai heti kilpailun jälkeisillä harjoitusheitolla kiekon lentämään paremmin.

– Edellisten leirien jälkeen tuli heitettyä pressuun viisi viikkoa ja se näkyi vielä heitossa. Nyt tosin olen päässyt täällä jo viikon ajan heittämään ulkona, Kämäräinen sanoo.

Kämäräinen heitti aiemmin talvella heittolajien Euroopan cupissa ennätyksensä 61,07. Portugalin leiriltä hän hakee terävyyttä kilpailukauteen. Se alkaa 15. toukokuuta Saksan Hallessa.

– Tämä kilpailu palveli enemmän Kihun (Kilpa -ja huippu-urheilun tutkimuskeskus) mittauspaikkana kuin varsinaisena kilpailuna. Minulta ihan ok heitot. Parin viikon päästä heiton pitäisi alkaa jo kulkea, Kämäräinen totesi.

Kihulta Portugalissa oli paikalla Riku Valleala tekemässä mittauksia suomalaisten heitoista.

Niskalan kesän tavoite 62 metriä

Viime kesänä 60,71 heittäneen Niskalan heitosta neljän päivän kuumesairaus puraisi parhaat tehot.

– Eilen koetin vähän heittää, että saisin tuntumaa, mutta ei sitä oikein ollut jäljellä, Niskala tuumi.

Niskalan mukaan harjoitusvuosi sinällään on mennyt hyvin, joten kesä kohti edetään 62 metrin tulostavoitteella.

– Harjoituskausi on mennyt tosin hyvin, Niskala sanoo.

Naisten kilpailussa Katri Hirvonen oli toinen heitettyään 55,54, Heini Järventausta oli kolmas (49,00) ja Salla Sipponen neljäs (47,66). Miesten kilpailussa Teemu Poikolainen oli toinen (49,54), Joli Koivu kolmas (43,43) ja Juuso Hassi neljäs (40,88).


Pyry Niskala