Kalevan kisojen talous ja lipunmyynti tavoiteaikataulussa, hae esiurheilijaksi

Kalevan kisojen talous ja lipunmyynti tavoiteaikataulussa

Jyväskylän Kalevan kisat rakentuvat tavoiteaikataulussa. Yleisurheilun suomenmestaruuksista kilpaillaan Harjun kentällä 19.-22. heinäkuuta. Edellisen kerran Kalevan kisat järjestettiin Jyväskylässä 12 vuotta sitten.

Kisojen taloudellinen runko rakentuu yhteistyökumppanuuksien varaan.

– Jyväskylän yritysmaailma on ottanut Kalevan kisat erittäin hyvin vastaan, sanoo kisojen pääsihteeri Pasi Valoranta.

– Kalevan kisoilla tavoitellaan 100 000 euron taloudellista tulosta, minkä kilpailut järjestävä seura Jyväskylän Kenttäurheilijat aikoo ohjata lasten ja nuorten yleisurheiluvalmennukseen.

Kisojen euromääräinen lipunmyyntitavoite on 225 000 euroa. Se täyttyy, jos Harjun kentän katettu pääkatsomo myydään kolmena kisapäivänä täyteen.

– Lippujen myynnissä ollaan ajankohtaan nähden lupaavassa tilanteessa, verkkokauppa on löydetty ja kauppaa käydään. Lippujen hinnat ovat verkkokaupassa huomattavasti edullisemmat kuin paikan päältä ostettaessa, Valoranta muistuttaa.

Harjun kentällä alkaa pian etukaarteen niin sanotun betonikatsomon kattaminen. Se nostaa katetun katsomokapasiteetin 2000 paikaan. Kisapäivien ajaksi kentälle tulee myös noin 4500 tilapäistä istumapaikkaa.

– Kentän suorituspaikat kunnostettiin ja uusittiin viime kesänä, joten urheilijoilla on erinomaiset puitteet tehdä tulosta, Valoranta sanoo.

Harjun kentällä EM-näyttöjä

Yleisön palvelua on Jyväskylän Kalevan kisoissa kehitetty tarjoamalla mahdollisuus hankkia lippujen lisäksi ennakkoon myös kisaruokailut.

– Pyrkimyksenä on tuoda kisapaikoituskin ennakkomyyntiin, jotta saapuminen Harjulle olisi mahdollisimman vaivatonta, Valoranta sanoo.

Kesän yleisurheilukauden kansainvälinen huipentuma on elokuussa Berliinissä käytävä EM-kilpailu. Kalevan kisat on sinne pyrkiville tärkeä näyttöpaikka.

– Niissä lajeissa, joissa tulosrajan tehneitä urheilijoita on enemmän kuin EM-kilpailuissa on maakohtaisia urheilijapaikkoja, valinnassa huomioidaan kesän kilpailusuoritukset ja niissä suurin painoarvo on Kalevan kisoilla, sanoo Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppainen.

Tuollaisia lajeja voivat miesten keihäänheiton ohella olla esimerkiksi miesten pituushyppy, miesten moukari, miesten seiväshyppy ja naisten keihäänheitto.

Esiurheilijoiden haku käynnistyy

Porin, Oulun ja Seinäjoen Kalevan kisoissa Vakuutusyhtiö Kaleva toi yhdessä kisajärjestäjien kanssa eri lajien finaaleihin esiurheilijat.

Esiurheilijat ovat paikallisten seurojen lapsia, jotka pääsevät yrittämään omaa ennätystään lajinsa Kalevan kisojen finaalissa. Lapsille kokemus on täynnä iloa, jännitystä ja ainutkertaisuutta.

Nyt urheiluseurasi lapsilla on mahdollisuus hakea Jyväskylän Kalevan kisojen esiurheilijaksi ja päästä koko kisayleisön edessä avaamaan oman lajinsa finaali.

Esiurheilijaksi voivat hakea Keski-Suomen seurojen alle 12-vuotiaat lapset. Valitut esiurheilijat pääsevät yrittämään omaan ennätystään ennen varsinaista finaalia. Onnistuessaan esiurheilijat saavat palkinnoksi 100 jäätelöä ja 100 euron valmennusstipendin. Hyvästä yrityksestä palkitaan 50 jäätelöllä ja 50 euron valmennusstipendillä. Palkinnot jakaa Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva.

Hakemukset lähetään tiedotus@sul.fi 15.6.2018 mennessä. Esiurheilijat valitsee Suomen Urheiluliitto ja Jyväskylän Kenttäurheilijat. Valitut esiurheilijat julkistamme 2.7.2018.